ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σαρώνει» τους δρόμους στην Καλαμάτα η Τροχαία κόβοντας κλήσεις για κόντρες και άλλες παραβάσεις!

0

Μια… μικρή πόλη, χάνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τροχαία δυστυχήματα, ενώ πολλοί είναι οι άνθρωποι, νέοι κυρίως και όχι μόνο, που καθηλώνονται σε αναπηρικό καροτσάκι ή ακόμη χειρότερα, για το υπόλοιπο της ζωής τους σε ένα κρεβάτι.   
Το πρόβλημα αυτό, δε βρίσκει λύση, ενώ στο πλαίσιο της ελλιπούς Παιδείας, έρχεται και το ζήτημα που αφορά στους νέους, οι οποίοι επιδίδονται σε… κόντρες! Πριν χρόνια, είχε χάσει τη ζωή του σε κόντρες με μηχανές στην Μπούκα, ένα νέο παιδί και ένας άλλος είχε τραυματιστεί σοβαρά, όμως στη Μεσσηνία, αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό για να τους σταματήσει, καθώς αυτή η απαράδεκτη τακτική συνεχίζεται με μηχανές και με αυτοκίνητα.

Έτσι, η Αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, υλοποιεί στοχευμένες δράσεις και ελέγχους, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, της διατάραξης της κοινής ησυχίας από οχήματα, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Σε λιγότερο μάλιστα από ένα μήνα, από τις 9 Μαΐου, μέχρι και προχθές την Τρίτη, διενεργήθηκαν 172 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 80 παραβάσεις! Οι 21 μάλιστα από αυτές, επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις, πέραν των διοικητικών προστίμων, τόσο σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και σε βαθμό πταίσματος.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 30 παραβάσεις για θόρυβο και έντονη μουσική από όχημα, 16 για οδηγούς που δεν είχαν δίπλωμα, 7 που δε φορούσαν κράνος, 4 οδηγούς με αντικανονική συμπεριφορά, 1 που πέρασε με κόκκινο, 1 που είχε ανασφάλιστο το όχημά του και 21 ακόμη τροχαίες παραβάσεις, ενώ ακινητοποιήθηκαν και 27 οχήματα, από τα οποία αφαιρέθηκαν πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας. Οι στοχευμένες αυτές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με την Τροχαία, να επισημαίνει πως οι οδηγοί και πεζοί, πρέπει  να τηρούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και να αποφεύγουν την επιθετική οδήγηση, καθώς μπορεί να επιφυλάσσει  τραγικές συνέπειες.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply