ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γνωρίζοντας τα στέκια της πόλης: Αύριο στο «Στολίδι» με την ομάδα «Πάμε Βόλτα»

0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανιχνεύσεις την ιστορία μιας πόλης. Ενας απ’ αυτούς είναι γνωρίζοντας τα στέκια της.

Το κάθε κτίριο έχει την δικιά του ιστορία μέσα στο χρόνο. Σπίτια που θυμίζουν κάτι από την παλιά Καλαμάτα και κάποτε κατοικούσαν μέσα σε αυτά οικογένειες… Σήμερα, μπορούν να τα «μοιραστούν» όλοι για να απολαύσουν το καφέ τους !

Στην Καλαμάτα υπάρχουν ακόμα «σημάδια» του χρόνου που δείχνουν τις φάσεις που πέρασε η πόλη, μεταξύ των οποίων τα σπίτια που «λάμπουν» με την αρχιτεκτονική τους ανάμεσα σε πολυκατοικίες.

Αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να «ζωντανέψουν» τα εμβληματικά κτίρια και από κατοικίες να τα μετατρέψουν σε χώρους εστίασης. Με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου, διαμορφώνουν τους χώρους, έτσι ώστε να αποτελούν μια διαφορετική «πρόταση» και όχι απλά ακόμα ένα μαγαζί στη σειρά…

Μία τέτοια περίπτωση είναι το καφέ-σνακ μπαρ ”Στολίδι” του Δημήτρη Τσάκαλου. Ο Δημήτρης μετέτρεψε την κατοικία (δεκαετίας του ’50) της γνωστής Καλαματιανής οικογένειας Τσάκαλου σε έναν υπέροχο χώρο.

Η Ομάδα ”ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ” θα σας περιμένει το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην είσοδο (Αριστοδήμου 97).

Ο Δημήτρης θα μας ξεναγήσει στους χώρους και θα μας διηγηθεί μικρές ιστορίες που συνοδεύουν την αστική μεταπολεμική κατοικία!

stolidi-2

  • Για πληροφορίες : 6936-518550. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

 

Leave a Reply