ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά από το bitLab

0

Το bitLab διοργανώνει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα το διαγωνισμό ρομποτικής FIRSTLEGOLEAGUEJr. Expo για παιδιά ηλικίας 6 έως 9. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τα παιδιά καλούνται να διεξάγουν έρευνα με βάση στο θέμα του διαγωνισμού, CREATURE  CRAZE, και να φτιάξουν μια μακέτα αποτελούμενη από μια μηχανοκίνητη κατασκευή και διακοσμημένη από κλασικά τουβλάκια Lego. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το CREATURE  CRAZE, δηλαδή «Τρέλα με τα ζώα!», με σύνθημα: βρυχήσου δυνατά, πέτα ψηλά και ταλαντεύσου στους ρυθμούς της φύσης, όπως οι φίλοι μας του ζωικού βασιλείου!

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για να επιτύχουν σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία.

Επιτρέπει στους μαθητές να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους από τα μαθηματικά, τη φυσική, τη γεωμετρία αλλά και την ιστορία με διαδραστικό τρόπο έτσι ώστε να εργαστούν ως νέοι επιστήμονες, μηχανικοί, μαθηματικοί και δημιουργικοί συγγραφείς, παρέχοντάς τους τις ρυθμίσεις, τα εργαλεία και την ανάληψη καθηκόντων για την ολοκλήρωση των project, την βιωματική κατανόηση διαθεματικών εννοιών.

Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει. Μαθαίνουν πως μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια έκθεση ρομποτικής του bitLab. Φέτος θα γνωρίσουμε ακόμη πιο συναρπαστικά ρομπότ όπως το ρομπότ που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ, το Γρήγορο Πιστόλι, το Μίνι Γκολφ, τα ρομπότ που παίζουν ποδόσφαιρο και πολλά άλλα!

458 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply