ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατά πλειοψηφία και με αψιμαχίες πέρασε ο ισολογισμός του 2015 στο Δήμο Τριφυλίας

0

Αντιπαράθεση για το θέμα του ισολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο  Τριφυλίας προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αφορμή τα «άγραφα έργα», τα οποία είχαν γίνει με προφορική εντολή προηγούμενων αιρετών, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση. Αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική λέγοντας ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα στοιχεία και δεν υπήρχε τεκμηρίωση σε ό,τι αφορά την χρησιμότητα των έργων.

Ο δήμαρχος σημειωτέον απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους.

Η κα. Κωνσταντέλου τόνισε πως η εξέλιξη των εσόδων του Δήμου ήταν θετική ενώ οι λειτουργικές του δαπάνες συγκρατήθηκαν στους προκαθορισμένους στόχους που είχαν τεθεί. Τα συνολικά οργανικά έσοδα του Δήμου της χρήσεως 2015 ανήλθαν στο ποσό των 8.656.573,37 ευρώ.

ΛΕΙΨΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η έκθεση που παρουσιάστηκε δεν υπήρξαν απαντήσεις σε ζωτικά θέματα που αφορούν το ύψος των έργων, ενώ μίλησε για ανακρίβεια λόγων και έργων καθώς η παράταξη του δεν θα ψηφίσει τον ισολογισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των δημοτικών φόρων και τελών, στην απογραφή ακίνητης περιουσίας του δήμου, ενώ για την ΔΕΥΑΤ πρόσθεσε ότι οι ορκωτός λογιστές ζήτησαν στοιχεία αλλά δεν τα έλαβαν. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι ορκωτοί λογιστές είναι απαράδεκτο κάνουν προτάσεις για άρση παρατηρήσεων.
Ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε εξηγήσεις για τα πραγματικά έσοδα που εισπράττει ο Δήμος, μιλώντας για λογιστική αποτύπωση και εκτιμώντας ότι ο Δήμος είναι σε λάθος δρόμο  με το πρόβλημα να είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα.

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε αναφορά του ο Δημήτρης Κουτσούλης ρώτησε γιατί η έκθεση δεν αναρτήθηκε στην διαύγεια, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για τις αγωγές στο Δήμο που αποτυπώνουν τα συσσωρευμένα χρέη. Κριτική ασκήθηκε πάντως για την λειτουργία της ΔΕΥΑΤ σε ό,τι αφορά τον ισολογισμό της. Για ομολογία σε ό,τι αφορά παλιότερα έργα έκανε λόγο ο σύμβουλος μιλώντας για τα έργα που επιβάρυναν το Δήμο, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει τον ισολογισμό.
Για επανεκκίνηση του Δήμου μέσα από  τη διαφάνεια της Διαύγειας έκανε λόγο στην δευτερολογία της η κα Πανουσιοπουλου.
Για καθυστέρηση της περιουσιακής κατάστασης του δήμου έκανε λόγο ο Ζ. Κανελλόπουλος μιλώντας ακόμα για παροπλισμό στελεχών στην δημοτική αρχή και εκτιμώντας ότι υπάρχει έλλειμμα και δεν περισσεύει κανένας. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι υπάρχει ανισότητα εντός της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας. Τέλος, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν στοιχεία για κάθε Δημοτική Ενότητα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

112 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply