ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής στο Δημαρχείο Καλαμάτας

0

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε χθες ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κων. Θεοφιλόπουλος και συναντήθηκε με το δήμαρχο, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της Π.Υ.

Από την Π.Υ. Καλαμάτας κατατέθηκε αίτημα παραχώρησης ενός υδροφόρου οχήματος 4×4, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2017. Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτό το αίτημα, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική από πολλών ετών, ώστε η παρέμβαση σε περίπτωση πυρκαϊάς να είναι άμεση. Σχετική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάθε χρόνο θέτει σε διασπορά, για έγκαιρη παρέμβαση στα πρώτα στάδια πιθανής πυρκαϊάς, το στόλο 15 πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει, πάντοτε σε συνεργασία και υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής. Με τον τρόπο αυτό έχουν κατασβεσθεί εκατοντάδες πυρκαϊές, πριν προλάβουν να απειλήσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Επίσης, κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ότι οι περί τις 50 υδατοδεξαμενές, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, είναι έτοιμες προς χρήση και γεμάτες νερό. Η ΔΕΥΑΚ θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, στις προσεχείς ημέρες, ώστε όλα τα υδροστόμια να είναι συμβατά με εκείνα των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Επίσης, με εντολή του Δημάρχου, θα τοποθετηθούν λουκέτα στα υδροστόμια, ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση του νερού και θα αναρτηθούν πινακίδες, όπου θα αναφέρεται πως αυτό διώκεται από το νόμο.

85 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply