ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

0

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην πρώτη του συνεδρίαση ύστερα από την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού και μεγάλου πολιτικού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με αναφορές του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του προέδρου του Σώματος Ηλία Στρατηγάκη τέλεσε πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολίτης αυτού του τόπου που δεν δείλιασε ποτέ να αναμετρηθεί με το καθήκον του απέναντι στον τόπο και την κοινωνία», δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πως τίμησε όσο κανείς άλλος, την περίοδο της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, τόσο από τη θέση του Πρωθυπουργού, όσο και από τη θέση του βουλευτή. «Ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, όταν κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν το τολμούσε, συναντώντας μάλιστα αντιδράσεις από τη δική του παράταξη», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «πρόβαλλε την αναγκαιότητα ιδιωτικοποιήσεων, πολιτική η οποία ακολουθήθηκε μετά από χρόνια από τον Σημίτη και έδωσε λύσεις σε οικονομικά αδιέξοδα της χώρας. Σήμερα όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και την απελευθέρωση της οικονομίας από το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και των κομμάτων».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για τον κίνδυνο του δημοσίου χρέους και ο πρώτος που πήρε μέτρα για τον περιορισμό του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Πε.Συ.

«Από τη στιγμή που μπήκε στον πολιτικό στίβο,( εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων το Μάρτιο του 1946,σε ηλικία 28 ετών )μέχρι το θάνατό του ήταν διαρκώς παρών ,σε όλες τις ιστορικές στιγμές. Δεν  ιδιώτευσε , δεν κρύφθηκε, δεν καλύφθηκε επαρκώς για να αποφύγει τα πυρά. Είναι πολύ δύσκολο να αποτιμήσει κανείς  τη ζωή και την προσφορά ενός χαλκέντερου και μακρόβιου πολιτικού. Τι έκανε σωστά, που έκανε λάθος. Συνηθίζεται να λέγεται ότι αυτό είναι  έργο του ιστορικού του μέλλοντος. Αυτοκυριαρχούμενος, ψύχραιμος, αθεράπευτα αισιόδοξος και ωμά ειλικρινής, ήταν ένας πολιτικός που έθεσε τον εαυτό του στην κρίση της ιστορίας και όχι των συγχρόνων του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντικός ηγέτης. Το έργο των σημαντικών ηγετών πρέπει να μελετάται και να συζητιέται για να μαθαίνουμε. Να αποφεύγουμε τα λάθη και να κρατάμε όσα έπραξαν ορθά», ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκης.

116 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply