ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο νέα μεταπτυχιακά από το ΤΕΙ στη διοίκηση και τη λογιστική

0

Δύο σημαντικά μεταπτυχιακά προγράμματα που στοχεύουν στην εξέλιξη στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υλοποιεί το ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.  Πρόκειται για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμά Ειδίκευσης στη Λογιστική και το MBA στη Διοίκηση και τον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, τα οποία κοστίζουν από 3.500 ευρώ το καθένα, με την προθεσμία εγγραφής να λήγει στις 21 Ιουλίου.

«Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, υλοποιώντας το στρατηγικό του σχεδιασμό, για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση και ανάπτυξη του, διοργανώνει αυτά τα δυο νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμά Ειδίκευσης στη Λογιστική απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων και πιο αναλυτικά σε επαγγελματίες της λογιστικής σε στελέχη επιχειρήσεων και ειδικότερα λογιστηρίων   σε οικονομικούς διευθυντές και στελέχη εφοριών», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και διευθυντής τους προγράμματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, που έδωσε έμφαση στα πλεονεκτήματά του. «Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που προέρχονται από τα τμήματα Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ καθώς και αυτοί που προέρχονται από τα πανεπιστημιακά Τμήματα, μη οικονομικής κατεύθυνσης, με την απόκτηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού διπλώματος, αποκτούν το δικαίωμα να εγγραφούν ως πλήρη μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , καθώς και το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του λογιστή – οικονομολόγου! Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια μεγάλη μερίδα αποφοίτων, τόσο των ΤΕΙ όσο και των Πανεπιστημίων», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος, ενώ στο MBA αναφέρθηκε ο καθηγητής Στέφανος Γιακουμάτος. «Το MBA , είναι ένα πτυχίο, που έχει στόχο να προσφέρει γνώσεις διοίκησης σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Υπάρχουν μια σειρά στελέχη στο δημόσιο κυρίως, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, που ενδιαφέρονται για διοικητικές θέσεις, αλλά δεν έχουν το προσόν του μεταπτυχιακού. Αυτό το μεταπτυχιακό λοιπόν, έρχεται να καλύψει αυτήν την ανάγκη, να προσφέρει δηλαδή στα στελέχη, τις γνώσεις που χρειάζονται για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Το έχουμε οργανώσει με τέτοιο τρόπο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κι έτσι μπορούν να εκπαιδευτούν εξαποστάσεως, αφού έχουμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα λογισμικά, που παρέχουν στο φοιτητή τη δυνατότητα αυτή, ενώ θα κάνει και μια σειρά από εφαρμοσμένες εργασίες στο χώρο όπου εργάζεται, ώστε με το πέρας των μαθημάτων, να έχει όλες τις γνώσεις για να σταθεί επάξια σε διοικητικές θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, με το διευθυντή τμήματος MBA, Ηλία Μακρή να επισημαίνει πως το μεταπτυχιακό αυτό, διανύει το δεύτερο έτος της λειτουργίας του και έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς γενικότερα, λείπει κάτι τέτοιο, ενώ στηρίζεται στη μεταφορά γνώσης από τα μέλη του τμήματος αλλά και έμπειρους καθηγητές, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΤΕΙ Πελοποννήσου ως ΑΕΙ της χώρας, προσφέρει μεταπτυχιακά διπλώματα επαγγελματικού επιπέδου 7, τα οποία αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ, το πτυχίο είναι επιπέδου 6 και τα διδακτορικά, επιπέδου 8, ενώ αυτά, είναι να τα μοναδικά μεταπτυχιακά στο εφαρμοσμένο κομμάτι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος, όσον αφορά στα μαθήματα, αυτά θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετούν όσους εκπαιδεύονται.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply