ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε χθες το 2ο Seatrac στην παραλία καθιστώντας την Καλαμάτα πόλο έλξης επισκεπτών με αναπηρίες

0

Παρουσία ατόμων με αναπηρίες από την Καλαμάτα, αλλά και τους γειτονικούς νομούς, εγκαινιάστηκε χθες στην παραλία της πόλης, η εγκατάσταση και λειτουργία του δεύτερου seatrac. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τα… αυτονόητα χωρίς να χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου συνοδού! 

Το πρώτο seatrac, τοποθετήθηκε πριν δύο χρόνια στο ύψος του ιερού ναού της Ανάστασης και είχε αγοραστεί επίσης, με χρήματα του Δήμου και τις σημαντικές χορηγίες του Κέντρο Αποκατάστασης Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και του ξενοδοχείου Filoxenia του ομίλου Grecotel.
Αυτή τη φορά, έχουν εξασφαλιστεί στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, αρκετές θέσεις parking και χημική τουαλέτα, ενώ ήδη δύο άτομα πραγματοποίησαν τα πρώτα τους μπάνια χθες, στο πλαίσιο των εγκαινίων, ευχαριστώντας τους υπευθύνους για την εξέλιξη.

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ  ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να είμαστε αυτόνομοι, διότι μπορούμε να ερχόμαστε ότι ώρα θέλουμε χωρίς να περιμένουμε πάντα από κάποιον να μας συνοδεύει, ενώ πολλά είναι τα άτομα με αναπηρίες που έρχονται εξαιτίας αυτού του λόγου και από άλλους νομούς, κάτι που βοηθάει και στον τουρισμό», δήλωσε ο αθλητής ping pong στην ομάδα «διαφοροζώ»

Μανώλης Χαλούλος, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Λαζαρίδη, που έδωσε τη διάσταση της προσέλευσης επισκεπτών. «Είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι με μεγάλη χαρά γιατί ο Δήμος Καλαμάτας, κατάφερε στην πόλη μας, να εγκαταστήσει ένα ακόμη μηχανισμό στην παραλία, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για ‘μας, καθώς μπορούμε να κάνουμε μπάνιο μόνοι μας. Σημαντικό επίσης, είναι πως υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και τουαλέτα, και θεωρώ πως θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση όχι μόνο μεσσήνιων και ανθρώπων από τους γύρω νομούς, αλλά και επισκεπτών από το εξωτερικό», δήλωσε ο αθλητής τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος επεσήμανε πως θα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια των ξενοδόχων και των ανθρώπων του τουρισμού. Την επισκεψιμότητα ατόμων από άλλες περιοχές, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος. «Εγώ που κατοικώ στην Τρίπολη, κάνω πλέον μπάνια στην Καλαμάτα και… παρασύρω και την παρέα μου εξαιτίας του seatrac», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ η Μαρία Δρακοπαναγιωτάκη χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη λειτουργία ενός ακόμη τέτοιου μηχανισμού, ο οποίος όπως επεσήμανε έχει κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. «Αυτή η πρωτοβουλία των φορέων, είναι πραγματικά ξεχωριστή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Μεσσηνίας Θανάσης Ξυπόλιτος και συνέχισε. «Δύο χρόνια τώρα, βλέπουμε κι εμείς τη θάλασσα και ευχαριστούμε για όλα όσα επιτέλους, γίνονται για ‘μας, καθώς ήδη απολαμβάνουμε και την πρόσβαση», επεσήμανε ο Ξυπόλιτος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της γενική γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία,  Αθανασίας Καρούνου. «Ο μηχανισμός αυτός, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς βοηθά στην προσβασιμότητα και την κοινωνική τους ένταξη», ανέφερε η κα Καρούνου, η οποία έδωσε και την… παγκόσμια διάσταση του θέματος. «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία, που αποτελούν και εν δυνάμει επισκέπτες της χώρας μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι σημαίνει αυτό, όταν μια πόλη, έχει εξασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων αυτών των τουριστών», τόνισε η Αθανασία Καρούνου και ευχαρίστησε όλους για την τοποθέτηση και του δεύτερου μηχανισμού!

ΚΑΙ ΓΙΑ 3ο SEATRAC ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στη συνέργεια της Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα, με γνώμονα το καλό και την εξυπηρέτηση των πολιτών, στάθηκε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», όσο και το ξενοδοχείο Filoxenia και την Grecotel. «Η “ΔΙΑΠΛΑΣΗ” προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα και στην Ελλάδα, με τις πολύ σπουδαίες υπηρεσίες που παρέχει στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα και, εν γένει, με αναπηρία», ανέφερε και κάλεσε τα άτομα με αναπηρίες να έρθουν στην Καλαμάτα, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μπορεί να τους φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, ο κ. Νίκας, επεσήμανε πως του χρόνου, θα εγκατασταθεί ανάλογος μηχανισμός και σε άλλη παραλία του Δήμου.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Filoxenia Κωνσταντίνος Σιώκος τόνισε πως ο όμιλος Grecotel, με τον πρόεδρό του Νίκο Δασκαλαντωνάκη, βρίσκεται δίπλα στο δραστήριο Δήμο Καλαμάτας, το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων, ενώ ο διοικητικός διευθυντής της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ», Νεκτάριος Γιαννόπουλος, επεσήμανε ότι «θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και θα τους υποστηρίζουμε».

Στη σημαντική αυτή εξέλιξη, αναφέρθηκαν και στελέχη του Δήμου. «Η Καλαμάτα, γίνεται ιδιαίτερα φιλική στα άτομα με αναπηρία, καθώς η πρόσβαση πλέον είναι ιδιαίτερα εύκολη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και συντονιστής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, Δημήτρης Βεργόπουλος.«Σήμερα είμαστε υπερήφανοι σα Δήμος και σαν Τεχνική Υπηρεσία, γιατί αυτό έχει γίνει από τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας», ανέφερε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Αδαμόπουλος, τονίζοντας πως στο μέλλον θα είναι ακόμη καλύτεροι.

 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

172 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply