ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με «χάρες» στα παιδιά των τσιγγάνων και εκπαιδευτικές διακρίσεις η… πάταξη του «κράτους εν κράτει»!

0

ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Η… αδέσποτη σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, την ώρα της σχολικής γιορτής, δε σκότωσε μόνο ένα παιδί!!! Δολοφόνησε εν ψυχρώ, μια υποτίθεται σύγχρονη κοινωνία κι ένα κράτος που διαχρονικά, δυσκολεύεται με τα… αυτονόητα! Καρφώθηκε δίπλα στην καρδιά των κυβερνώντων, των αυτοδιοικητικών και της Αστυνομίας, προκαλώντας «σηψαιμία» στα χέρια που για να μη βάλουν… υπογραφή σε μια λύση με τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά και να μην ακρωτηριαστούν, επέλεξαν να «χτυπήσουν» το κράτος εν κράτει, εκ των έσω…
Και τι δεν ακούσαμε χθες! Αστυνομικοί ΡΟΜΑ κατά των ΡΟΜΑ, αλλά και τεράστια και άνιση δίχως νόημα διάκριση, στο και πέντε, για τα παιδιά των τσιγγάνων, αν φοιτούν στο σχολείο!
Έτσι λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά, σε κοινή συνέντευξη Τύπου των συναρμόδιων υπουργών.

ΠΩΣ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ…

  • Στα τα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15.
  • Σε αυτά τα σχολεία, θα τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός που, όμως, ο αποκλειστικός  ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι η διαμεσολάβηση ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια.
  • Η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου εκεί, θα είναι υποχρεωτική.
  • Επίσης, θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική λειτουργία Σχολής Γονέων.
  • Ακόμη, όποιο μαθητές Ρομά παίρνουν απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις(!!!) σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ. Παραδείγματος χάριν, τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικών Λειτουργών και παιδαγωγικά τμήματα, ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών ανάμεσα στους Ρομά, αλλά ενδεχομένως και της Αστυνομίας(!!!)

«Υπάρχουν ορισμένες νομικές δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε το παν να τις ξεπεράσουμε. Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πακέτο μέτρων που μακροπρόθεσμα θα μας πάει σίγουρα, πολλά βήματα μπροστά και καλούμε και την τοπική κοινωνία να τα ενισχύσει προφανώς, να τα υπερασπιστεί και να τα υιοθετήσει», ανέφερε ο κ. Γιαβρόγλου, τονίζοντας πως μέσα στο μήνα προγραμματίζονται συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς. «Δυστυχώς, υπάρχει μια αίσθηση ότι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα φέρνουν αλλαγές, όμως ειδικά για τα θέματα εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι μαζί να πείσουμε και την τοπική κοινωνία ότι χρειάζονται ενίσχυση και αποδοχή γιατί μακροπρόθεσμα η έκβαση αυτών των μέτρων θα είναι πολύ θετική. Μέτρα των οποίων την εφαρμογή θα επιταχύνουμε κυρίως μετά και τις θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ενώ νωρίτερα, η Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ   ΤΩΝ ΤΕΙ ΜΕ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι ο Τεχνολογικός Τομέας της Ανώτατης Εκπαίδευσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και ανέφερε ότι θεωρεί δίκαιο και ώριμο το αίτημα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης ουσιαστικής αξιολόγησης τους από ανεξάρτητη αρχή, όπως η ΑΔΙΠ. Επίσης, υπήρξε συναντίληψη για την άμεση επίλυση του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΙ, που εκκρεμεί πάνω από τριακονταετία και είναι πάγια διεκδίκηση της Συνόδου και αναφέρθηκε ότι υπάρχει κατ αρχήν συμφωνία της Συνόδου  με τον υπουργό Παιδείας να συγκροτηθούν Επιτροπές για τα επαγγελματικά δικαιώματα υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Στα αιτήματα της Συνόδου (πριν φυσικά ανακοινωθούν όσα προωθεί το υπουργείο για τους Ρομά) είναι ζητήματα που αφορούν στο Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση , στον τρίτο κύκλο σπουδών στα ΑΕΙ και τις διδακτορικές σπουδές, τη Νομοθετική ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και μια σειρά από θεσμικά ζητήματα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο υπουργός Παιδείας, ζήτησε από τους προέδρους των ΤΕΙ να καταθέσουν το συντομότερο, τις προτάσεις τους για τη στρατηγική ανάπτυξης των Ιδρυμάτων τους στην κατεύθυνση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από τη συνάντηση της γραμματείας της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τη συνάντηση της γραμματείας της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

152 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply