ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν εγγραφές στα ΕΠΑΛ με την Καλαμάτα να διαθέτει και Εσπερινό που παρέχει πολλά… προνόμια!

0

Ξεκινούν τη Δευτέρα, μέσω Διαδικτύου, οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017 – 2018, με τους μαθητές που φοιτούν σε αυτά, να έχουν αρκετές προοπτικές. Δυνατότητα φοίτησης, έχουν και ενήλικες, οι οποίοι αν εργάζονται, μπορούν να φοιτήσουν σε Εσπερινό ΕΠΑΛ, που λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια και στην Καλαμάτα, ανοίγοντας πολλούς, νέους ορίζοντες. Σ’ αυτούς και τις προοπτικές, αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους, ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κουρούπης και οι εκπαιδευτικοί του, με την οικονομολόγο και καθηγήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Όλγα Καρακωνσταντίνου, να αναφέρεται στους κλάδους και τις ειδικότητες. «Έχουμε τον τομέα της Πληροφορικής με την ειδικότητα του τεχνικού εφαρμογών πληροφορικής, τη Μηχανολογία με τρεις ειδικότητες, μηχανικού φυσικού αερίου, εγκαταστάσεων και τεχνικό οχημάτων, τον τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, με την ειδικότητα του τεχνικού ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων και δικτύων, τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με την ειδικότητα του υπαλλήλου διοίκησης ή τουρισμού, τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με την ειδικότητα της αισθητικής και τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με την ειδικότητα του υπαλλήλου συντήρησης έργων τέχνης», ανέφερε η κα Καρακωνσταντίνου, η οποία στάθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας, με κυρίαρχο το ωράριο λειτουργίας του.

esperino-epal

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

«Ξεκινάμε τα μαθήματα στις 6:10 το απόγευμα και τελειώνουμε στις 10 παρά 10 το βράδυ, ενώ δυνατότητα φοίτησης έχουν όλοι και κυρίως, οι εργαζόμενοι», επεσήμανε η καθηγήτρια, εστιάζοντας και στο αυξημένο όριο των απουσιών, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους αυτούς. «Επίσης, στους αποφοίτους του σχολείου μας, χορηγείται απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας, επιπέδου 4, ενώ υπάρχει δυνατότητα για προαιρετική φοίτηση στο μεταπτυχιακό έτος, στο μεταλυκειακό έτος, σε τάξη μαθητείας, για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5 που είναι αντίστοιχο του ΙΕΚ». Η κα Καρακωνσταντίνου, επεσήμανε πως όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου, μπορεί να εγγραφούν στη Β´ Λυκείου, για να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, με μειωμένο ωράριο παρακολούθησης. Επίσης, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τις Σχολές Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού, ενώ υπάρχει και η ποσόστωση 1% για όσους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, θέλουν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα και σε όσα πρέπει να ακολουθήσουν, αναφέρθηκε ο καθηγητής πληροφορικής του Εσπερινού Λυκείου Γιώργος Βασιλόπουλος. « Όσοι θέλετε να εγγραφείτε, να κάνετε ανανέωση της εγγραφής σας ή μεταγραφή σε οποιοδήποτε ημερήσιο ή εσπερινό ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλλετε ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης από τη Δευτέρα έως τις 23 Ιουνίου στην εφαρμογή e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στην περίπτωση ανηλίκων την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος και συνέχισε. «Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικου μαθητή ή ενηλίκου προστατευόμενου μέλους που δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Αν δυσκολευτείτε, μπορείτε να έρθετε στο σχολείο μας», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, ενώ το δικό του, ξεχωριστό κάλεσμα, απηύθυνε ο και ο μαθηματικός του Λυκείου, Φώτης Ξεπαπαδέας. «Το Λύκειό μας, είναι παράλληλα, ένα Λύκειο δεύτερης ευκαιρίας που απευθύνεται σε άτομα, από 15 έως 85 ετών! Καλούμε να έρθουν εδώ, οι λαϊκοί άνθρωποι, για να έχουν τη δεύτερη ή και την πρώτη ευκαιρία τους σε ένα σχολείο που μπορούν να κτίσουν το μέλλον τους, με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με τα δικαιώματά τους για τους άνεργους. Άλλωστε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς των μνημονίων, πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε ένα σχολείο όπου η νυχτερινοί δρόμοι της γνώσης, είναι φωτεινότατοι λεωφόροι», ανέφερε με νόημα ο μαθηματικός του σχολείου.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply