ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20 με 23 Ιουνίου το 1ο Summer Camp της ομάδας μπάσκετ Kalamata BC

0
    ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ …ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ!» ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δυο χρόνια ζωής, αθλητικής και κοινωνικής δράσης γιορτάζει φέτος η Καλαματα BC και το κάνει μέσα από ένα τετραήμερο καμπ, το 1ο KBC Summer Camp, με τη συμμετοχή ελλήνων καταξιωμένων κι έμπειρων προπονητών με παρουσία στην Α1 Εθνική κατηγορία και σε ομάδες του εξωτερικού.
20 με 23 Ιουνίου θα γίνει το 1ο Summer Camp της Kalamata BC και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 8 έως 18 ετών με κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.
Πρόκειται για ένα Camp που σχεδίασαν και υλοποιούν οι διοικούντες της ομάδας μαζί με συνεργάτες και θα πραγματοποιηθεί με την συνεισφορά των χορηγών της ομάδας και τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων.
Το “1ο K.B.C. Summer Camp” θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας κατά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. με τη συμμετοχή των καταξιωμένων προπονητών Γιώργου Βελισσαράκου (τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τη γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ και βοηθός στον Παναθηναϊκό και Ομοσπονδιακός κόουτς), Βασίλη Μπρατσιάκου (ηγέτης της Κύμης που κέρδισε την παραμονή της στην Basket League) και Θανάση Γιαπλέ (νταμπλούχος Κατάρ με την Αλ Ραγιάν).

    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Καλαμάτας B.C. Ηλίας Κάτσαρης, ο προπονητής των ακαδημιών Αντώνης Κούτρης, ο γυμναστής Γιώργος Κουλιέρης και ο διατροφολόγος Γιάννης Πετρακόπουλος.
kalamata-bc«Η Καλαμάτα BC γιορτάζει τα δυο χρόνια ύπαρξής της στο μπασκετικό στερέωμα της πόλης μας με τη διοργάνωση του 1ου KBC Summer Camp. Ένα δυνατό μπασκετικό καμπ με τη συμμετοχή ελλήνων καταξιωμένων έμπειρων προπονητών με πολλές συμμετοχές Α1 Εθνικής κατηγορίας, εθνικών ομάδων και ομάδες του εξωτερικού. Αυτό ήταν ένα καμπ που σχεδιάσαμε και το υλοποιούμε με την διοίκηση της Καλαμάτας BC, είμαστε χαρούμενοι που μέσα σε μόλις δυο χρόνια ύπαρξης του σωματείου μας καταφέρνουμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση που θεωρούμε πως είναι κάτι πρωτοποριακό για τα μπασκετικά δρώμενα της πόλης μας. σε αυτό να αναφέρω την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας των οποίων η συνεισφορά ήταν σημαντική.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας και τους επιστημονικούς συνεργάτες στο καμπ που θα συμμετέχουν με ενημερωτικά φόρουμ, πρώτα τον γυμναστή μας κ. Κουλέρη, τους διατροφολόγους κ. Πετρακόπουλο και κα Γαζούλη και τον φυσιοθεραπευτή κ. Τσικούρη»
ανάφερε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Βασίλης Κονταργύρης ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο και συνέχισε: «Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε η Ακαδημία μας με τη μορφή και τη δομή που έχουμε τώρα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Συμμετείχαμε στα πρωταθλήματα της Ένωσης, δημιουργήσαμε πολλά φιλικά παιχνίδια εντός και εκτός Καλαμάτας και από τη νέα περίοδο θα έχουμε πλέον όλα τα αγωνιστικά τμήματα που θα συμμετάσχουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης κι αυτό μας χαροποιεί καθώς βλέπουμε πως η Ακαδημία μας διαρκώς μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατή.
Οι κατευθύνσεις της Καλαμάτας BC κινούνται σε τρία μέτωπα: το αγωνιστικό προφίλ με τη συμμετοχή μας σε όλες τις διοργανώσεις με όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας με διάφορες ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, όπως προ τριών μηνών στο Elite η ημερίδα αυτοεκτίμηση και αθλητισμός σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους και θα συνεχίσουμε με άλλες δράσεις. Τρίτη κατεύθυνση είναι το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας, όπου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί θεωρούμε το σωματείο μας ένα ζωντανό κύτταρο στην τοπική κοινωνία και θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται και αφορούν στο κοινωνικό σύνολο.»

● Με τη σειρά του ο γυμναστής της Καλαμάτας Bc, Γιώργος Κουλιέρης, αναφέρθηκε στο αθλητικό κομμάτι του καμπ του οποίου θα είναι υπεύθυνος: «Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στα παιδιά πώς να τρέχουν σωστά μες στο γήπεδο, περισσότερο δηλαδή τεχνική κατάρτιση. Τη δύναμη τους, την ταχύτητα τους, την αλτικότητά τους καθώς το μπάσκετ έχει πάρα πολλά άλματα και τα γρήγορα σταματήματα. Θα πρέπει να γίνει πολύ σωστή και προγραμματισμένη δουλειά ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς.»
● Με τη σειρά του ο διατροφολόγος Γιάννης Πετρακόπουλος είπε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Για εμάς το μπασκετικό αυτό καμπ είναι ευλογία για τον μεσσηνιακό αθλητισμό αθλητές και γονείς που θα παρακολουθήσουν το τριήμερο καμπ θα έχουν δυνατότης να αναπτύξουν γνώσεις, αθλητικές και μπασκετικές δεξιότητες.
Η συμβολή του «Κέντρου Μεταβολισμού» στο όλο πόνημα θα έχει σκοπό να ενημερώσει τους αθλητές και τους γονείς για τα οφέλη της αθλητικής, και ευρύτερα, της σωστής διατροφής.
Η σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την αθλητική απόδοση που αφορά αθλητές και προπονητές είναι ήδη γνωστή από την αρχαιότητα κατά την οποία οι προπονητές, οι λεγόμενοι παιδοτρίβες, αναλάμβαναν την προετοιμασία των αθλητών όχι μόνο με κατάλληλη προπόνηση αλλά με την εφαρμογή διαιτητικών πρακτικών.
Εξειδικευμένα οι ειδικοί του κέντρου θα ενημερώσουν τους αθλητές για θέματα διατροφικών απαιτήσεων κατά την προπόνηση, ειδικότερα κατά την αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα θα κάνουμε και κάποιες δοκιμασίες –αξιολόγησης κάποιων σωματομετρικών χαρακτηριστικών π.χ. ποσοστιαία αναλογία λίπους με ειδικές μεθόδους και θα δοθεί η ευκαιρία σε αθλητές και γονείς να υποβάλλουν οποιοδήποτε ερώτημα ούτως ώστε να υπάρξει μια εποικοδομητική συζήτηση που στόχο θα έχει την προαγωγή της υγείας και ιδιαίτερα την ευρωστία.»

● Τέλος το λόγο πήρε ο προπονητής των ακαδημιών Αντώνης Κούτρης: «Με το συνεργάτη μου Τίμο Πρίφτη, έχουμε ξεκινήσει μια προπονητική προσπάθεια για τις ακαδημίες της Καλαμάτας BC, μέσα σε όλο αυτό που επιδιώκουμε είναι ένα δυνατό καμπ και ευχόμαστε να το εξελίξουμε σε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Θέλουμε να είναι το καμπ όλης της Μεσσηνίας και όλης της Ελλάδας!
Έχουμε συμμετοχές απ’ όλη την επαρχία της Μεσσηνίας, γύρω στα 30-35 άτομα και από Αθήνα, γεγονός που μας τιμά και μας γίνει δύναμη και καταλαβαίνουμε ότι ξεκινήσαμε με γερές βάσεις.
Στο προπονητικό κομμάτι… σε ένα καμπ δεν προλαβαίνεις να κάνεις τους αθλητές σου supermen! Προλαβαίνεις όμως να τους περάσεις την αγάπη για το άθλημά τους, να τους κάνεις λίγο καλύτερους, ενώ βοηθάς στον τρόπο σκέψης, εκεί εστιάζουμε, στην νοοτροπία. Θέλουμε τα παιδιά να έρθουν σερί κάποιες ημέρες να ακούσουν ανθρώπους που έχουν πάρει πρωταθλήματα Ελλάδος, είναι γι’ αυτούς βίωμα κι έχουν κάνει πολλά πράγματα. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά αυτό θα κρατήσουν και θα κερδίσουν περισσότερο: την αγάπη για το μπάσκετ και τη σωστή νοοτροπία γύρω από αυτό.
Κάθε μέρα θα έχει προπονητικούς σταθμούς (ατομική βελτίωση, στίβο, κα) όπου οι καλεσμένοι μας δεν θα κάνουν απλά σεμιναριακή εμφάνιση αλλά θα κάνουν και προπόνηση, όποτε τα παιδιά θα δουν ένα άλλο επίπεδο προπόνηση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα έχουμε και κεράσματα, θα πάρουν μπλούζα και οι νικητές των αγωνιστικών παιχνιδιών θα πάρουν γύρω στα 15 δώρα.»

    Φιλικό τουρνουά Παίδων σε
    συνεργασία με το Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας

Στις 26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο σύλλογος διοργανώνει φιλικό τουρνουά μπάσκετ Παίδων που θα τελεί υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας και θα γίνει στον ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου Elite. Σύνθημα στο τουρνουά θα είναι «Η ζωή έχει ουσία …χωρίς ουσίες!» το οποίο θα είναι τυπωμένο στα μπλουζάκια των αθλητών. Άλλωστε στόχος του τουρνουά είναι να εμφυσήσει στα παιδιά το πολύ σημαντικό αυτό μήνυμα πως η ζωή είναι καλύτερη και ουσιαστικότερη άνευ ουσίες και εξαρτήσεις και ποιος καλύτερος τρόπος μετάδοσης τόσο σημαντικών μηνυμάτων από το παιχνίδι και την συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις που δύναται να δώσουν σωστή κατεύθυνση στους νέους της εποχής, που βάλλονται καθημερινά από πολλαπλά και ποικίλα μέτωπα.
Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι ομάδες Δίωνας Κυπαρισσίας και ΓΣ Μεσσήνης και φυσικά η διοργανώτρια ομάδα της Καλαμάτα BC με πλήθος αθλητών και αθλητριών.
Στο τέλος του τουρνουά θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλες τους αθλητές και αναμνηστικά κύπελλα στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Leave a Reply