ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυλαία για φέτος στον «κήπο της Λυσούς» στην Καλαμάτα που απασχόλησε παιδιά με νοητική υστέρηση

0

Με τον πλέον παραγωγικό και δημιουργικό τρόπο, έληξε η εκπαιδευτική χρονιά για τον «Κήπο της Λυσούς», στο πλαίσιο της οποίας πολλοί νέοι άνθρωποι με ελαφρά νοητική υστέρηση, ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της γης και την πώληση αγροτικών προϊόντων.

Στον «Κήπο της Λυσούς», μια πρωτοβουλία της Βαλτράουτ Σπέρλιχ και της Εύας – Μαρίας Λανγκ, την οποία υποστηρίζει έμπρακτα ο Δήμος Καλαμάτας, μετείχαν 13 παιδιά, που είχαν ως καθοδηγητές στην καλλιέργεια της γης την Ελευθερία Ξαγοράρη, τον Παναγιώτη Μπρούμα και επικουρικά το Νικήτα Σαραντάκο.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουνίου και τα παιδιά δημιούργησαν παρτέρια, έκαναν σπορά σε θήκες, φυτώρια για παραγωγή φυντανιών και φύτευση προϊόντων με βιολογική μέθοδο καλλιέργειας.

Η καλλιέργεια της γης πραγματοποιήθηκε σε έκταση που διέθεσε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στην οδό Λακωνικής και τα προϊόντα διατίεθεντο στην αγορά βιολογικών προϊόντων, στην Κεντρική Αγορά, σε χώρο που δωρεάν παρεχώρησε ο Δήμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι, θα εξακολουθήσει η πώληση προϊόντων και η συντήρηση του κήπου, ενώ τα μαθήματα θα επαναληφθούν το Σεπτέμβριο. «Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με όλους τους Συλλόγους και τους φορείς που γνωρίζουν τα παιδιά και τις ιδιαιτερότητες τους και στοχεύουμε να έχουμε κοντά μας και άτομα με μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε η υπεύθυνη σχεδιασμού Ελευθέρια Ξαγοράρη, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθη και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως θα δημιουργηθεί ένα κέντρο για τα παιδιά αυτά και πως υπάρχουν χρήματα και από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας, ενώ συνεχάρη τους υπευθύνους.

Leave a Reply