ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επιστολή παραίτησης Μπ. Καλογερόπουλου με αιχμές κατά της Ρ.Α.Κ.Ι και κριτική στη δημοτική αρχή Τριφυλίας

0

Δεν έχουν τέλος οι παραιτήσεις από την παράταξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Τριφυλίας καθώς στην συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας δήλωσε την αποχώρησή του ο δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Καλογερόπουλος. 

Στην επιστολή παραίτησης αφήνει αιχμές για έλλειψη συλλογικότητας στη Ρ.Α.ΚΙ., ενώ επικρίνει τη δημοτική αρχή ότι δεν αξιοποιεί τις προτάσεις και τη διάθεση προσφοράς των μειοψηφιών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Καλογερόπουλος θυμίζουμε ότι είχε αποδεχτεί την θέση μόλις παραιτήθηκε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρη Τάμπαση από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Ωστόσο η Ρ.Α.ΚΙ. έχει καταγράψει ρεκόρ παραιτήσεων σε δημοτική παράταξη καθώς στην αρχή είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, αργότερα ακολούθησε ο Επαμεινώνδας Βουδούρης, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε ακολούθησε η επιλαχούσα Ιωάννα Μαραβελή, η οποία είναι τώρα η επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ. Η παραίτηση υποβλήθηκε ήδη εγγράφως στον Πρόεδρο του Σώματος ενώ ως επιλαχόντες ακολουθούν η Αλεξάνδρα Τσούλου και ο Παντελής Μπαζάνος, οι οποίοι θα κληθούν κατά σειρά εκλογής να καλύψουν τη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η επιστολή παραίτησης του Μπάμπη Καλογερόπουλου αναφέρει:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η παραίτηση μου έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά, ωθώντας  τη σε δημιουργική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών και του τόπου.  Υστερα από την εκλογή μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με την Παράταξη «Ρ.Α.ΚΙ»  και  την εκλογή μου ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, θεωρώ πώς η παραίτησή μου είναι απόλυτα πολιτική πράξη .

Η συλλογικότητα που ευαγγελιζόταν η δημοτική μας παράταξη ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.

Σχεδόν από την επομένη  των εκλογών… Η πολιτική της ανεξαρτησία, επίσης.

Αν όμως,  παρ’ όλα αυτά, το πρόσημο της προσπάθειας ήταν θετικό, θα μπορούσα να το παραβλέψω.  Δυστυχώς όμως , στο μέσον της παρούσας Δημοτικής Αρχής , τίποτα ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει .  Αστοχίες, εμμονές και δογματισμοί στέκονται  εμπόδια σε μια προσπάθεια που εξ ορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η  Δημοτική Αρχή αδιαφορεί ν’ αξιοποιήσει την μειοψηφία που μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων ιδέες, προτάσεις και διάθεση για προσφορά.

Θέλω να ελπίζω πως κάποια στιγμή, θ’ αλλάξει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες στραγγαλίζονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Διαφορετικά, όποια συλλογικά όργανα εκλέγονται θα είναι αδύναμα να υποστηρίξουν, επί της ουσίας,  το ρόλο τους.

Η παράταξή μας έχει άξια και ικανά στελέχη που μέσα  από τις αρχές και την φιλοσοφία της παράταξης πρέπει να αποκτήσουν όλα αυτοδιοικητική εμπειρία.

Κατόπιν των ανωτέρω,  παρακαλώ να γίνει δεκτή  η παραίτησή μου από Δημοτικός Σύμβουλος και από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω  πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο,  σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα κι αν προκύψει.

Θεωρώ μέγιστη τιμή για μένα τη  μέχρι σήμερα συνεργασία μου με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  αλλά και  τη  δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.  Σας διαβεβαιώνω ότι, πάντα  θα είμαι στη διάθεση σας υπηρετώντας το κοινό συμφέρον για το τόπο μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Δημοτικούς/ Τοπικούς  Συμβούλους της Ενότητας Φιλιατρών που στάθηκαν Ενωμένοι,  με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας  και  των πολιτών της,  παραμερίζοντας ο καθένας  από εμάς κομματικά συμφέροντα. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά δείξαμε πρωτοφανή  ΕΝΟΤΗΤΑ για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα  και  ελπίζω αυτή η Ενότητα να συνεχιστεί προς όφελος της πόλης μας,  για ένα Δήμο σύμμαχο στην ζωή μας και  αρωγό  στον πολιτισμό μας».

Leave a Reply