ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eπιστολή αγανακτισμένης αναγνώστριας: Στο Δήμο Τριφυλίας κάνουν κομματικά ρουσφέτια ακόμη και σε νεκροταφείο!

0

Αγαπητή «ΦΩΝΗ»,

Εσύ που δημοσιεύεις ό,τι είναι αληθινό, παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσεις την επιστολή μου. 

Νιώθω αγανάκτηση και στεναχώρια.  Γιατί υπέστην μεγάλη ταλαιπωρία από το Δήμο Τριφυλίας.  Τρία (3) χρόνια για μια άδεια αναπαλαίωσης του τάφου του παππού μου στο κοιμητήριο Αυλώνας Τριφυλίας. 

Κατηγορώ τον κύριον Σπύρον Χρονόπουλον για τα λάθη του.  Του έστειλα δύο (2) επιστολές να τον ενημερώσω για το θέμα μου. Και να διαβαστούν στο Συμβούλιο.  Αδιαφορία,  απάντηση καμία. Τους κατηγορώ! Τον κύριον Γιώργον Φιλντίση, τον κύριον Γεώργιον Τσακανίκα, τον κύριο Γιάννη Π. Λαμπρόπουλον,  πρόεδρο της Αυλώνας, για την απάθειά τους.  Λειτουργούν κομματικά, απαξιωτικά, με ανοησία και αλαζονεία.  Δεν ρωτούν κανένα κάνουν ό,τι θέλουν.  Ποιοι νομίζουν ότι είναι; 

Ποιος υπόγραψε την άδεια στο διάδρομο για τάφο στις 12-6-2012, με αριθ. 4063, στο κοιμητήριο της Αυλώνας; 

Λαμπρόπουλος και Τσακανίκας διαδρόμο 92 πόντους, ξήλωσαν τον τάφο του παππού μου Αθανασίου Σταυρόπουλου για να μεγαλώσουν το χώρο.  Οι ίδιοι έριξαν ξανά την τσιμεντόπλακα να φτιάξουν τάφο και τον έδωσαν σε συγγενικό τους πρόσωπο.  Τι έκαναν;  3-4 μνήματα κολλητά άχαρα. Δεν μπορεί ο παππάς να περάσει να ψάλει. Απερισκεψία! 

Ο παππούς μου Αθανάσιος Σταυρόπουλος είχε 5 κορίτσια και ένα γιό τον Κώστα, σκοτώθηκε στον πόλεμο το όνομά του είναι γραμμένο στο μνημείο των πεσόντων της Καλαμάτας.  Οι κύριοι δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς, ξήλωσαν τον τάφο του πατέρα του!  Πρώτος ο Γιάννης Π. Λαμπρόπουλος κόλλησε τα τουβλάκια στον τάφο του παππού μου.

Η άδεια για τον τάφο στο διάδρομο έχει δοθεί παρανόμως, σύμφωνα με τον κανονισμό του κοιμητηρίου Αυλώνας πρέπει να ανακληθεί από το Δήμο, να φτιάξουν τον τάφο σε άλλο χώρο έχει.

Τον Ιούνιο του 2014. Από Αθήνα αγανακτισμένη και εγχειρισμένη πήγα στην Κυπαρισσία.  Στο Δημαρχείο, στον κύριο Φιλντίση, τον παρακάλεσα να γίνει έλεγχος από το Δήμο να μου πουν ποιος υπόγραψε την άδεια για το διάδρομο;  Θέλω να μάθω. Η απάντηση ήταν η σιωπή των. Γιατί; Τόση αδιαφορία ποιός ο λόγος; 

Οι κύριοι του Δήμου να μας πουν ποιο άρθρο του νόμου λέει να μην πληρώνει ο Δήμος τα λάθη του;  Να τα πληρώνετε κύριοι; Όπως τα πληρώνουν οι πολίτες. Δημοκρατία δεν έχουμε; Εσάς κάνουμε χάρη; 

Δεν έφθαναν όλα αυτά, έχουν σβήσει και το όνομα του παππού μου, ποιος το έκανε αυτό; Θέλω να το μάθω.  Και ο Δήμος πούλησε τον τάφο του παππού μου σε έρευνα για καινούργιο 200 ευρώ. Δεν με νοιάζει για τα 200 ευρώ. Λυπάμαι που δεν υπάρχει ένας αρμόδιος να τους ελέγχει.  

Τους καταγγέλλω για την πράξη τους. Και ζητώ δικαιοσύνη. Από τον δήμαρχο Τριφυλίας κύριον Κατσίβελα. Και μη μου πει ότι δεν ήταν 3 χρόνια ενημερωμένος για το θέμα μου;  Από την αντιπολίτευση και τους δίκαιους και άξιους υπαλλήλους του Δήμου. Να ανακαλέσουν και να ελευθερώσουν το διάδρομο.  Εγώ δεν θέλω τάφο κολλητό πάνω στο δικό μου. Και ο λαός της Τριφυλίας «Ας τον κρίνει».

Υ.Γ.:

Και μη μου πουν οι κύριοι του Δήμου ότι ψεύδομαι και γράφω ανοησίες; Το ιστορικό μου είναι καθαρόαιμο, είμαι έντιμη και ειλικρινής, πιστεύω στο Θεό, αγαπώ την πατρίδα μου, σέβομαι τους συνανθρώπους μου, όταν κάποιος έχει ανάγκη κάνω ότι μπορώ.  Γιατί πιστεύω στην αγάπη, την πηγή κάθε προόδου και ευτυχίας.  Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα, ούτε ένα ευρώ. Στο δικαστήριο δεν έχω πάει σ’ όλη μου τη ζωή ποτέ! Ούτε για μάρτυρας… 

 

Ειλικρινώς

Αγγελική Καπερώνη του Διονυσίου

Αθήνα

Leave a Reply