ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυνατότητα παρέμβασης στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αποκτούν και πάλι αγρότες και συνεταιρισμοί!

0

Ουσιαστική δυνατότητα εκπροσώπησης και παρέμβασης στις  ευρωπαϊκές εξελίξεις αποκτούν και πάλι οι Έλληνες αγρότες και συνεταιρισμοί. Μετά από μια μακρά περίοδο  απουσίας από τα ευρωπαϊκά δρώμενα, θα έχουν πλέον φωνή και ρόλο στην ΕΕ, σε συνέχεια των διαδοχικών αποφάσεων των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων COPA και COGECA με τις οποίες η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έγινε μέλος τους.

Συγκεκριμένα, στις συνεδριάσεις των Προεδρείων των COPA και COGECA που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Ιουνίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έγινε ομόφωνα και πανηγυρικά δεκτή στους κόλπους των σημαντικών αυτών οργανώσεων.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία ιδρύθηκε το 2014, προέκυψε μέσα από μια  ουσιαστική αλλά και επείγουσα ανάγκη για την δημιουργία μιας νέας αντιπροσωπευτικής οργάνωσης στον αγροτικό τομέα η οποία θα είχε την δυνατότητα αφενός μεν να επαναφέρει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, αφετέρου δε να συμβάλλει ουσιαστικά ώστε οι παραγωγοί και οι συνεταιριστικές  οργανώσεις της χώρας να προχωρήσουν σε ένα ποιοτικό άλμα προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο.

Βασικός σκοπός της εταιρείας από την ίδρυσή της είναι ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η βελτίωση της οικονομικής θέσης των παραγωγών.

Κατά την ομιλία του στα Προεδρεία των COPA και COGECA,  ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Ιωάννης Κουφουδάκης (φωτό) τόνισε την εξαιρετική σημασία της εθνικής εκπροσώπησης στις κορυφαίες αγροτικές και συνεταιριστικές οργάνωσεις της Ευρώπης, ενώ  σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να μονοπωλήσει τις COPA και COGECA, αποκλείοντας τη μελλοντική συμμετοχή σε αυτές άλλων ελληνικών οργανώσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η συμμετοχή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις COPA και COGECA εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες αγρότες και συνεταιρισμοί θα έχουν και πάλι λόγο εκεί όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν στις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών αγροτικών προϊόντων κ.α.

Ως θεσμικός πλέον φορέας η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει την πρόθεση να εντάξει στις εθνικές ομάδες εργασίας που θα δημιουργήσει, για κάθε ένα από τα σημαντικά αυτά ζητήματα, όσους ενδιαφερόμενους ενεργούς αγρότες και εμπειρογνώμονες διαθέτουν εμπειρία και γνώση και ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ COPA ΚΑΙ COGECA

Ο Ιωαν. Κουφουδάκης απευθυνόμενος στη συνέλευση της Cogeca ζήτησε: «Δώστε μας την ευκαιρία να κρατήσουμε την πόρτα ανοικτή στους Ελληνες αγρότες και συνεταιρισμούς». Παράλληλα έδωσε το στίγμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αναφέροντας:

«Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Προέκυψε μέσα από την επείγουσα και ουσιαστική ανάγκη για τη δημιουργία μιας νέας αντιπροσωπευτικής οργάνωσης στον αγροτικό τομέα, η οποία θα είχε τη δυνατότητα να επαναφέρει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, αλλά και να τους βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν σε ένα ποιοτικό άλμα προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο.

Σε καιρούς βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης για το σύνολο της χώρας και του αγροδιατροφικού τομέα, το νέο αυτό βήμα μπορούσε να γίνει, εκκινώντας από δύο βασικές αρχές: Πρώτον, χαράσσοντας μια κόκκινη γραμμή με ένα παρελθόν που κυριαρχείτο από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις, και, δεύτερον, ανοίγοντας δρόμο σε δημιουργικές συνεργασίες. Αυτές οι συνεργασίες παίρνουν σάρκα και οστά με τη συμμετοχή του Τεχνολογικού και του Χρηματοπιστωτικού τομέα, που ένωσαν δυνάμεις με 70 από τις πλέον δυνατές και αποδοτικές συνεταιριστικές και επαγγελματικές οργανώσεις της χώρας.

Βασικός σκοπός της εταιρείας, από την ίδρυσή της, είναι ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού εισοδήματος για τους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους. Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας, και με γνώμονα το όφελος των παραγωγών, έχουν επιλεγεί τόσο οι εταίροι μας όσο και η νομική και οργανωτική δομή μας».

Καταλήγοντας ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αναφέρθηκε στην επιλογή συνεργασίας και συμμαχίας με τη συμμετοχή και εκπροσώπηση στην Cogeca:

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια δίκαιη και ανοικτή προσέγγιση, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Η προτεραιότητά μας δεν είναι να μονοπωλήσουμε την Cogeca για πολιτικούς λόγους, αλλά να συνεργαστούμε δημιουργικά με τους εταίρους μας στην ΕΕ. Παράλληλα, έχουμε κάνει κάποιες στρατηγικές επιλογές, που μας επιτρέπουν να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και οργανωτικά αποτελεσματικοί, καθιστώντας μας τους πλέον αξιόπιστους εταίρους που μπορείτε να έχετε από την ελληνική πλευρά. Νομίζω ότι η στάση μας και η δουλειά μας μέχρι τώρα, των οποίων όλοι έχετε υπάρξει μάρτυρες, είναι η καλύτερη εγγύηση για αυτό που ζητάμε από εσάς: Να μας τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας.

Δώστε μας την ευκαιρία να κρατήσουμε την πόρτα ανοικτή στους Έλληνες αγρότες και συνεταιρισμούς».

67 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply