ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αλεξάνδρα Τασιγιώργου και το βιβλίο της «Στη χούφτα του Θεού – Σουλιμά – Σουλιμοχώρια»

0

Από τη νεαρή επιστήμονα, αλλά και ταλαντούχο συγγραφέα Μεσσηνιακής καταγωγής Αλεξάνδρα Α. Τασιγιώργου λάβαμε επιστολή την οποία απέστειλε στο συνεργάτη μας συγγραφέα- λαογράφο Δημήτριο Κολέτσο, για την κριτική παρουσίαση του σημαντικού έργου της «Στη χούφτα του Θεού» στη «ΦΩΝΗ».

Με ευχαριστίες και ευχές για τον ίδιο και τη «Φ» που φιλοξένησε την παρουσίαση, η νεαρή συγγραφέας επιβεβαιώνει με το ύφος της ότι πρόκειται για σεμνή και χαρισματική νέα η οποία με αγάπη και μεράκι έσκυψε πάνω στις παραδόσεις, τα έθιμα και την καθημερινή ζωή στα αγαπημένα της Σουλιμοχώρια, τόπο καταγωγής της οικογένειάς της,  όπου η ίδια ως παιδί έζησε τα καλοκαίρια.  Το έργο της είναι αφιερωμένο «Στην ιερή μνήμη των θρυλικών Ντρέδων και Στους απανταχού Σουλιμοχωρίτες». Δημοσιεύοντας την επιστολή της να την ευχαριστήσουμε και να τη διαβεβαιώσουμε  ότι το έργο της είναι κυριολεκτικά ένας θησαυρός που εμπλουτίζει τη Μεσσηνιακή Βιβλιογραφία και έχει θέση σε κάθε Μεσσηνιακή βιβλιοθήκη. Ως εκ τούτου η «Φ» σύντομα θα αναδείξει νέες πτυχές του έργου της που αξίζει να διαβάσουν οι Μεσσήνιοι και ιδιαίτερα οι Σουλιμοχωρίτες.  Ιδιαίτερα δε γιατί το βιβλίο εγράφη από μία νέα κοπέλα, το αύριο της Ελλάδας, που ενέσκηψε με πραγματικό ενδιαφέρον αναδεικνύοντας θέματα ιστορίας, πολιτισμού και λαϊκής παράδοσης.

Θ.Τ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Κύριε Κολέτσο,

Ειλικρινά με συγκινήσατε με το τιμητικό σας και λίαν αισιόδοξο για μένα δημοσίευμα αναλυτικής παρουσίασης και χαιρετισμού του ταπεινού πονήματός μου «Στη χούφτα του Θεού» στην έγκριτη Μεσσηνιακή εφημερίδα «ΦΩΝΗ», την διεύθυνση της οποίας ιδιαίτερα ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 

Αλήθεια πόσο τιμητικό, ελπιδοφόρο  και τονωτικό της αυτοπεποίθησής του είναι για έναν νέο να χαρακτηρίζεται μια συγγραφική του προσπάθεια «θησαυρός». Ειδικότερα όταν αυτό γίνεται από έναν βετεράνο του είδους όπως εσείς, παθιασμένο υμνητή της λαϊκής παράδοσης και καταξιωμένο συγγραφέα-λογοτέχνη, ο οποίος με μια σειρά εξαίρετων βιβλίων διαλαλεί και διασώζει από τη λήθη την ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της παράδοσης και της καθημερινής ζωής του τόπου μας και όχι μόνο.

Σας ευχαριστώ ολόθερμα προς τούτο, καθώς επίσης και για τις ιδιαίτερες για το μέλλον μου ευχές σας, αλλά και τη γενναιόδωρη,  κάπως υπερβολική βέβαια, επισήμανση των συγγραφικών μου ικανοτήτων. 

 

Με απεριόριστη εκτίμηση

Αλεξάνδρα Α. Τασιγιώργου

Υ.Γ.: Σας εύχομαι ολόψυχα προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία».

Leave a Reply