ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σκάλα για τον παράδεισο…

0

Η ζωή του μετανάστη, του εργαζόμενου που φεύγει από τον τόπο του για μία καλύτερη ζωή, πάντα θα είναι πολλά σκαλοπάτια κάτω!  Και μιλάω για κάθε είδους μετανάστευση… από τους εργάτες της Μανωλάδας που μένανε μέσα στα θερμοκήπια, από τους Έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους της Μυκόνου που μένουν μέσα σε κοντέινερ, μέχρι τους μετανάστες στην Αγγλία που κάηκαν στον πύργο της κολάσεως!

Του ΘΟΔΩΡΟΥ  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Το κυνήγι του μεροκάματου και η φυγή από τον τόπο σου, πάντα θα σε κάνει να αποδέχεσαι έναν πολύ μίζερο τρόπο διαβίωσης, μπας και γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα και μία μέρα γυρίσεις με κάποια λεφτουδάκια για να ζήσεις στον τόπο σου, λίγο καλύτερα από ότι έφυγες… Συνήθως αυτό δεν γίνεται ποτέ, αποδέχεσαι την καινούργια ζωή σου, δένεσαι με συνήθειες στο νέο τόπο, και η ζωή τραβάει την ανηφόρα κι εσύ στο δρόμο για το μεροκάματο και δεν κοιτάς πίσω, γιατί εκεί σε  περιμένει πάντα μία εικόνα που θέλεις να ξεχάσεις και ένα ταξίδι που δύσκολα το ξεκίνησες αλλά το  πραγματοποίησες…

Οι παράδεισοι που νομίζουν όλοι ότι θα βρούνε εκεί που θα πάνε μακριά, φυσικά και δεν υπάρχουν! Η κάθε χώρα έχει κάτι να σου προσφέρει, αλλά και πολλά να χάσεις από τη ζωή σου, και πολλά να αλλάξεις, και να εγκλιματιστείς να συμμορφωθείς για ένα μεροκάματο, που θα σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώνεις ένα διαμέρισμα σαν αυτά στον Πύργο του Λονδίνου, δοκιμάζοντας την ανθρώπινη ανοχή και αντοχή σου ,μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Αυτός είναι ο άνθρωπος και αυτός ήταν πάντα… τον Παρθενώνα τον φτιάξανε  οι σκλάβοι, το ίδιο τώρα και τα μεγάλα έργα της ανθρωπότητας! Απλά τώρα οι σκλάβοι φοράνε κράνος, τρώνε λιγάκι καλύτερα, ζούνε λίγο παραπάνω χρόνια από εκείνο  το «χρυσό αιώνα» του Περικλή!

 Ομως ο σκλάβος ποτέ δεν θα μένει στην Εκάλη και στην Κηφισιά, ούτε θα έχει καταθέσεις στην Ελβετία… Ο σκλάβος να βγάζει τα πετρέλαια στο Κατάρ, και άλλοι θα ’κονομάνε από την άνοδο και την πτώση της τιμής του πετρελαίου!  Αυτοί που φύγανε με πολύ άσχημο τρόπο στον πύργο της Βαβέλ και της κολάσεως στο Λονδίνο, ήταν κάποιοι αριθμοί σε κάποιους ορόφους και κάποιες ιστορίες  που θα απασχολήσουν τα μέσα ενημέρωσης για λίγες μέρες ακόμα… Αύριο θα έρθουν άλλοι να πάρουν τη θέση τους, για να συνεχίσει να γυρίζει ο τροχός του πολιτισμού ,της ανάπτυξης ,της ευημερίας και της ενωμένης Ευρώπης που προσφέρει ευκαιρίες και ζωές …στα κάρβουνα….

Leave a Reply