ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νικητές και ηττημένοι της διαπραγμάτευσης… πανηγυρίζουν!!!

0

ΕΙΧΕ τελικά νικητές και ηττημένους το Eurogroup της 15ης Ιουνίου; Και ποιοί είναι αυτοί;

ΑΝ ΑΠΟ την πολύμηνη διαπραγμάτευση νικητής είναι η Ελληνική κυβέρνηση, σε τι ακριβώς συνίσταται η νίκη και σε βάρος ποίων επετεύχθη;

ΕΙΝΑΙ προφανές πως αν υπάρχει νικητής, αυτός βρίσκεται στην πλευρά των «θεσμών», των δανειστών καλύτερα…

ΚΑΙ ΑΥΤΟ γιατί ανάγκασαν την κυβέρνηση στο… παρά πέντε να δεχθεί τις απόψεις τους ψηφίζοντας νέα μέτρα και μη παίρνοντας τίποτε ουσιαστικό για το χρέος!

ΟΠΟΙΟΙ ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά θα θυμούνται από τον περασμένο Ιανουάριο τον Σόιμπλε να λέει ότι αυτός δεν βιάζεται και ότι μπορεί να περιμένει την ελληνική κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο, αλλά τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα απ’ ότι τον Ιανουάριο!

ΠΟΙΟΣ αμφιβάλλει ότι τελικά πέρασε του Σόιμπλε και των άλλων σκληρών που κυριαρχούν στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης; Ουδείς…

ΑΚΟΜΗ και κυβερνητικοί παράγοντες βλέπουν ότι το σχέδιό τους να κάνουν κάτι για το χρέος και να μην ψηφίσουν μέτρα γιατί, υποτίθεται, τηρήθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα, ναυάγησε μεγαλοπρεπώς!

ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ πάρθηκαν που δεσμεύουν τη χώρα και μετά τη λήξη του Γ΄ Μνημονίου (άρα κάτι σαν Δ΄ Μνημόνιο) χωρίς μάλιστα καμία χρηματοδοτική πρόβλεψη!

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ επιμένουν να επιχειρηματολογούν ότι τα μέτρα είναι μηδενικού δημοσιονομικού κόστους γιατί υπάρχουν και τα αντίμετρα, τότε θα… προσγειωθούν ανωμάλως όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού!

ΕΧΟΥΜΕ, λοιπόν, και λέμε: Νέα μέτρα, με περικοπές συντάξεων και υπερφορολόγηση!  Αντίμετρα επικοινωνιακής φούσκας και για το χρέος μια κομψή διατύπωση…

ΚΑΤΑ τα άλλα, ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε ελάφρυνση χρέους, ούτε… φως στο τούνελ!  Εκτός αν κάποιος «βλέπει» φως στη γαλλική πρόταση για… ρήτρα ανάπτυξης!!!

ΤΕΛΙΚΑ μετά απ’ όλ’ αυτά έμειναν να πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και ο πρόεδρος Πάκης!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ πολιτικά ανόητοι, παρ’ ότι επικοινωνιακά κατανοητοί!  Αλλά η ώρα της αλήθειας είναι εδώ, μαζί με την πραγματικότητα! Και είναι ανελέητες και σκληρές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία!

ΟΠΟΤΕ πάμε γι’ άλλα, ψέματα μεγάλα, καθότι η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα σε αναζήτηση νέας στρατηγικής! Απλά κέρδισε κάποιο χρόνο για να τη διαμορφώσει…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply