ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης παίζει στα πρώτα και αποτελεί επιλογή του Αλέξη Τσίπρα!

0

«Στενές σχέσεις απέκτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με την ευρωπαία επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Χίο και Μυτιλήνη. Η κυρία Κρέτσου έδειξε ευαισθησία, δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων περιοχών της Λέσβου από τα ευρωπαϊκά ταμεία και υποσχέθηκε αυξημένη ροή κονδυλίων προς τη Χίο, νησί που τη γοήτευσε. Κάτι είναι κι αυτό…

Και πώς να μην είναι καλό το κλίμα αφού η επίτροπος είχε πλέξει το εγκώμιο του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί  «θετικό παράδειγμα» στην απορρόφηση πόρων, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και στην απόφαση του Eurogroup όπου γίνεται ρητή αναφορά στην «εξαιρετική ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων» από τη χώρα μας».

Αυτά γράφει το χθεσινό «Βήμα» πρώτο σχόλιο στις «γνώμες» του ένθετου «Ανάπτυξη».  Και έτσι είναι αφού το έργο του Μεσσήνιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους ευρωπαίους εταίρους, που βλέπουν αριθμούς και ποσοστά, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα που «αξιολογούν» κυρίως πρόσωπα!  Ο Αλέξης Χαρίτσης, ως πολιτικό πρόσωπο της νέας γενιάς δεν είναι συγκρουσιακός χαρακτήρας και ούτε μετέρχεται παλαιοκομματικές μεθόδους κατά την άσκηση της πολιτικής δραστηριότητας.  Οπότε είναι ευρύτερης αποδοχής πολιτικός, ψύχραιμος και ρεαλιστής.  Έτσι το ακροατήριό του είναι ευρύτερο και η αποδοχή του μεγάλη.

Αυτά τα έχει αντιληφθεί τόσο ο Τσίπρας, όσο και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, αλλά και της Κουμουνδούρου.  Με καταγεγραμμένη, λοιπόν, και  δημοσκοπικά τη δημοφιλία του νέου Μεσσήνιου πολιτικού, αλλά και την αποτελεσματικότητά του στην κυβέρνηση είναι φυσικό να γίνονται πολιτικοί σχεδιασμοί από την  κυβερνώσα παράταξη, χτίζοντας πάνω στο προφίλ του Αλέξη Χαρίτση!

Αν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στη δημσιογραφική πιάτσα των Αθηνών είναι αξιόπιστες και ακριβείς το όνομα του Αλέξη παίζει στα πρώτα για υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας αλλά και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.  Έκπληξη επίσης δεν θα αποτελούσε και η τοποθέτησή του ακόμη και στην κορυφή της Ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς Ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2019.

Εκείνο που δεν «παίζει» πάντως είναι η συμμετοχή του Αλέξη Χαρίτση τόσο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, όσο και το να ηγηθεί αυτοδιοικητικής παράταξης για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στην Καλαμάτα!

Αν και στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ ή τα πάντα ρει, σ’ αυτή  την τελευταία προσέγγιση συγκλίνουν και δικές μου πληροφορίες! Ιδομεν…

Θ.Τ.

 

Leave a Reply