ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας που βάλλουν κατά… πάντων

0

Βολές κατά των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας για συσχετισμούς, ειδικά στις βασικές Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στα πρωτοβάθμια Σωματεία σε μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις, εργοστάσια, νοσοκομεία, τράπεζες και όχι μόνο, που δεν αφήνουν να επιλυθούν τα προβλήματα, εξαπολύει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας.

Με αφορμή την πρώτη ετήσια – γενική απολογιστική συνέλευση, τα μέλη του Σωματείου, αφού χαιρετίζουν τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τις Δημοτικές Αρχές και φυσικά τη διοίκηση της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ. «Έσπευσαν από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε η «πρώτη φορά αριστερά», τον Γενάρη του 2015, να απλώσουν «χέρι βοηθείας» στηρίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τες θετικές για τους εργαζόμενους. Καμία κουβέντα για την απεμπλοκή του κράτους από την στήριξη των προϋπολογισμών των ΔΕΥΑ. Αυτό σημαίνει αυξημένα ανταποδοτικά τιμολόγια. Τελευταία είδαν με θετικό μάτι και το περιβαλλοντικό κόστος με το οποίο θα επιβαρύνουν τα τιμολόγια των ΔΕΥΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και εκτενής αναφορά γίνεται στην ιδιωτικοποίηση. «Η ουσιαστική ιδιωτικοποίηση, μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα και απ’ την «πίσω πόρτα» των δημοτικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σήμερα με τις συμβάσεις παραχώρησης που είναι στην ημερησία διάταξη κράτους και Δήμων», τονίζουν και σε άλλο σημείο συνεχίζουν. «Στην πόλη μας εμφάνισαν την αύξηση ως μείωση, παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Έχουν την δυνατότητα να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο. Έχουν την εξουσία και τα μέσα στα χέρια τους. Γενικότερα το καπιταλιστικό κράτος και  η τοπική  διοίκηση (Δήμοι, Περιφέρειες κλπ) υπηρετούν πολύμορφα τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου τόσο με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συμπράξεις (ΣΔΙΤ), όσο και με τις δημόσιες η δημοτικές  επιχειρήσεις . Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και περιορισμού των κρατικών δαπανών κοινωνικής πολιτικής αυξάνει  η επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών και επιδεινώνεται η  θέση των εργαζόμενων σε αυτές». Τα μέλη του Σωματείου επισημαίνουν πως ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης – αποχέτευσης δεν πρέπει να περιορισθεί στη διατήρηση της σημερινής κατάστασης, καθώς «ήδη η ιδιωτικοποίηση έχει περάσει από το παράθυρο. Όλα γίνονται με εργολαβίες και το προσωπικό σκόπιμα απαξιώνεται.

Στην Καλαμάτα σύμφωνα με την πρόταση του προηγούμενου προέδρου αλλά και με την μέχρι τώρα στάση του νέου προέδρου, καλύπτονται με τις εργολαβίες και δεν χρειάζονται προσωπικό. Στη Μεσσήνη, έχουν δώσει ακόμα και εργασίες διοικητικές σε ιδιωτικό γραφείο». Ο αγώνας θα είναι συγκεκριμένος και αφορά μεταξύ άλλων στη διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη μισθό  και δικαιώματα. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, φθηνό, με επάρκεια και υγιεινό νερό για όλους, κατάργηση της ανταποδοτικότητας, καμία διακοπή νερού σε ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες και άμεσο  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για διεύρυνση και στήριξη των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και ομβρίων.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

95 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply