ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8ος ο Γιάννης Πατρινιός στον τελικό των 100 μ. Ανδρών στο 103ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

0

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΥΗ ΤΣΑΤΟΥΜΑ: «Νιώθω συγκινημένος και γεμάτος γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ζωής…”

Το 103 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου είχε έντονο «χρώμα» Μεσσηνιακού και για έναν ακόμα λόγο, καθώς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος έλαβε χώρα και η τιμητική βράβευση του «δικού» μας Λούη Τσάτουμα, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από 20 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο.
Τον άνθρωπο που για περισσότερα από 20 χρόνια εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα και πρόσφερε σπουδαίες διακρίσεις, τον κορυφαίο Έλληνα άλτη του μήκους, τον Λούη Τσάτουμα, τίμησε.
Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, αφού έκανε την απονομή στο τριπλούν των ανδρών, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπολο. Μαζί του ήταν και η γυναίκα του Σιμόνα, αλλά και η μικρή τους κόρη το σημαντικότερο μετάλλιο της καριέρας του.
“Νιώθω πολύ συγκινημένος και ταυτόχρονα γεμάτος γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ζωής, μια καθημερινή και συνεχόμενη προσπάθεια χρόνων στο ψηλότερο επίπεδο που απαιτεί ο πρωταθλητισμός”, είπε ο Λούης Τσάτουμας και συμπλήρωσε: “Αυτό που κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια είναι παραπάνω από εμπειρία ζωής. Είναι τρόπος ζωής. Αυτές οι αναμνήσεις μέσα από τους αγώνες που έκανα, από ταξίδι σε ταξίδι είναι τόσο έντονες και μοναδικές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με πίστεψε και ήταν κοντά μου όλα αυτά τα χρόνια με το χειροκρότημα του και την αγάπη του. Στους προπονητές μου, που χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει όσα πέτυχα και στα σωματεία μου. Επίσης ένα ευχαριστώ στους χορηγούς μου που με εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και στην ομοσπονδία μου που πίστεψε σε μένα από τα πρώτα μου κιόλας βήματα στον πρωταθλητισμό.
Η σκυτάλη περνάει τώρα με το τέλος της καριέρας μου στην νέα γενιά. Ελπίζω να μπορέσω να περάσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία στα νέα αυτά παιδιά και να είμαι δίπλα τους όσο περισσότερο μπορώ”.

    8ος ο Γιάννης Πατρινιός στον
    τελικό των 100 μ. ανδρών

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γιάννης Πατρινιός στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/ Γυναικών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Ο Μεσσήνιος σπρίντερ συμμετείχε στον τελικό (δύο σειρών) των 100 μέτρων και τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 10’’.84. Ο χρόνος αυτός είναι ο καλύτερος του για την φετινή περίοδο. Ο Πατρινιός, παρότι ταλαιπωρήθηκε τους προηγούμενους μήνες από τραυματισμούς, επανήλθε δυναμικά στην σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση. Επόμενη αγωνιστική δράση για τον αθλητή του Μεσσηνιακού είναι το μίτινγκ στίβου Τοφάλεια του θα διεξαχθεί στην Πάτρα στα μέσα του Ιουλίου.

    Έχασε την πρόκριση
    για μια θέση ο Δαδάκος

Άτυχος ήταν στον αντίποδα, ο δεύτερος αθλητής του Μεσσηνιακού, Βασίλης Δαδάκος. Ο Δαδάκος έλαβε μέρος στον προκριματικό των 100 μέτρων αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με την επίδοση 11’’.01 που πραγματοποίησε, με συνέπεια να καταταγεί 17ος χάνοντας στην ουσία για μια θέση την πρόκριση, αφού στον τελικό προκρίθηκαν οι 16 πρώτοι!

Leave a Reply