ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας από δικηγόρους της Καλαμάτας

0

Ενα πολύ σημαντικό, υποστηρικτικό βήμα στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, παρέχοντας δωρεάν νομικές υπηρεσίες και νομική βοήθεια. Ήδη μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος συμβλήθηκε με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, αναγνωρίζοντας πως η βία κατά των γυναικών, συνιστά την πιο ειδεχθή, συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.

«Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών έχει πολλές διαστάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημερώνοντας τις γυναίκες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  και εξήγησε. «Οι διαστάσεις του θέματος, πέρα από νομικές, είναι ψυχοκοινωνικές, οικονομικές, υγείας, ανάπτυξης, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ισότητας φύλων φυσικά. Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα παρέχει εφεξής δωρεάν νομικές υπηρεσίες και δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, πχ ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών.

Ειδικότερα, οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, από το οποίο θα εξασφαλίζεται συνήγορος υπεράσπισης ενώπιον δικαστηρίων και λοιπών αρχών», επεσήμανε ο κ. Μαργέλης τονίζοντας πως ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας συντάσσει πίνακα δικηγόρων που θα αναλαμβάνουν τη παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας και ακολούθως θα ορίζει το δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση εκάστης συμβουλευόμενης. «Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρεται ότι θα υπάρχει νομική εκπροσώπηση των γυναικών στα αστικά δικαστήρια για θέματα μετοίκησης του συζύγου και διαφορές που αφορούν στην επιμέλεια τέκνων, παροχή διατροφής κ.λπ. καθώς και υποβολή έγκλησης στα ποινικά δικαστήρια για θέματα βίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.

Γ.Α.

Leave a Reply