ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μεσσηνία «θερίζει» τώρα τους καρπούς που από χρόνια έσπειρε για τον τουρισμό

0

Η υπόθεση τουρισμός είναι «θηλυκή υπόθεση» στη Μεσσηνία, αναφέραμε στο γενικό μέρος της συνέντευξης με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για τον Τουρισμό στη Μεσσηνία Αντωνία Μπούζα, η οποία στον πρόσφατο ανασχηματισμό αναβαθμίστηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

 Συνέντευξη στην Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Με την καθιέρωση της θέσης συντονιστών έργου και αποτελεσματικότητας στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, η Αντωνία Μπούζα ανέλαβε αυτό το ρόλο για τη Μεσσηνία, ως συνδετικός κρίκος του περιφερειάρχη με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αλλά και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Σήμερα η Αντωνία Μπούζα μιλάει στη «ΦΩΝΗ» για τις προοπτικές της Μεσσηνίας στον τουρισμό, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και της Τριόδου, καθώς και για το σχεδιασμό της Περιφέρειας στα ζητήματα της ανάπτυξης του τουρισμού.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ «ΘΕΡΙΖΕΙ» ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…

Ο τουρισμός και η «επένδυση» ακόμη και στο πιο μικρό έργο που θα εξυπηρετήσει κάποιο στόχο στην ανάπτυξή του, θα έπρεπε να είναι υπόθεση όλων! Φορέων, αρμόδιων και μη, Συλλόγων, επαγγελματιών και πολιτών καθώς τα οφέλη του, στον καιρό ειδικά της κρίσης, είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά. Τα πρώτα βήματα, έγιναν πριν από 10 περίπου χρόνια και όσο δύσκολο είναι να κατακτηθεί ο στόχος, τόσο εύκολο είναι να χαθούν όλα, με την ανάγκη για διαρκή αγώνα, επιτακτική! «Η Μεσσηνία, τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει και στέκεται στα πόδια της σαν τουριστικός προορισμός», δήλωσε μιλώντας για τον τουρισμό που γνωρίζει καλά, η Αντωνία Μπούζα, υπενθυμίζοντας, όσα έχουν αποδίδοντας στις μέρες μας, καρπούς. «Από την πλήρη αφάνεια, πριν από το 2006, ξεκίνησε σιγά –σιγά, μετά το 2007, να… στήνεται η Μεσσηνία, σαν τουριστικός προορισμός, να βελτιώνονται τα ξενοδοχεία γιατί εδώ έχουμε μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθούν στις ανάγκες των επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων και να γίνεται πόλος έλξης. Ήμασταν προσανατολισμένοι στον εποχιακό τουρισμό, δηλαδή μόνο τους μήνες του καλοκαιριού και ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όμως μέσω στόχευσης και δουλειάς, αρχικά σε μικρότερο βαθμό, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια ακόμη περισσότερο από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία υλοποιεί προγράμματα προβολής, η Πελοπόννησος, έγινε ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός, που αρχίζει να καταλαμβάνει τη θέση που του πρέπει, μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον», τόνισε η εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος και συντονίστρια έργου και αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα, η οποία μίλησε με ονόματα και παραδείγματα, για τους στόχους που έχουν ήδη κατακτηθεί.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΔΡΟΜΟΣ COSTA NAVARINO  ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

«Όταν πηγαίνουμε σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, διαπιστώνουμε πως είμαστε μια κουκκίδα μέσα στον κόσμο και αν καταφέρει κανείς να κοιτάξει εμάς, αυτό δεν είναι απλή υπόθεση», ανέφερε με νόημα η κα Μπούζα, η οποία στάθηκε και στα οφέλη της τουριστικής ανάπτυξης που στον καιρό της εδραιωμένης ύφεσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, «Έχουμε καταφέρει και ανοίγουμε καινούριες αγορές, νέες χώρες ενδιαφέρονται και μας βλέπουν σαν έναν καινούριο προορισμό και αυτό μας ικανοποιεί, καθώς η ανοδική αυτή τάση, σηματοδοτεί νέες θέσεις εργασίας, μείωση της εποχικότητας και φέρνει έσοδα στην τοπική οικονομία», δήλωσε η Αντωνία Μπούζα που μίλησε και για τις υποδομές, που διαδραμάτισαν το δικό τους σημαντικό ρόλο. «Η Μεσσηνία, κατάφερε μέσω και του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αλλά και των μεγάλων επενδύσεων, γιατί εγώ θέλω να είμαι σωστή και να αναφέρω και τη συμβολή της Costa Navarino στην τουριστική προώθηση, η οποία κατάφερε να είναι ένας προορισμός που ανεβαίνει με σταθερά βήματα, διατηρώντας το ανθρωπογενές περιβάλλον, που και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν μπορούμε να ζητάμε άκριτα, την τουριστική ανάπτυξη σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής μας».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Και αν στη Μεσσηνία έχει γίνει πολύς λόγος για ανάπτυξη και αυξημένη επισκεψιμότητα, το ίδιο μεγάλος είναι ο λόγος που έχει γίνει για μειωμένα έσοδα, με την κα Μπούζα, να δίνει τη δική της εξήγηση και να καλεί όλους, να μη συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. «Είναι λάθος να μας συγκρίνουν με τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, είναι πραγματικά λάθος, αυτός ο συλλογισμός! Δεν μπορούμε να μετράμε με ποσοτικά και στατιστικά μεγέθη», δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού, επισημαίνοντας πως και το κράτος πρέπει να μεριμνήσει και να συμβάλλει στη δημιουργία επενδύσεων. «Οι επενδύσεις είναι πολύ δύσκολες λόγω της κρίσης! Υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών για αύξηση των κλινών καθώς έχουμε λίγες κλίνες και περιορισμένα ξενοδοχεία και το κράτος δεν έχει κατανοήσει ότι πρέπει να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω κινήτρων, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά! Δεν πρέπει λοιπόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα! Να μετράμε τι ήταν η Πελοπόννησος πριν λίγο καιρό όσον αφορά στην επισκεψιμότητα και τι είναι σήμερα! Με πόσες χώρες συνδεόμαστε, πόσες πτήσεις έχουμε από το εξωτερικό, πως μας κοίταξαν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, αν δημιουργούμε ανταγωνιστικές τάσεις, με αποτέλεσμα να έρχονται κι άλλες! Αυτά πρέπει κανείς να υπολογίσει και να σκεφτεί ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ο ρόλος του β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, είναι κομβικός, καθώς ο ρόλος των Δήμων είναι άλλος! Να διατηρούν όμορφες τις πόλεις, καθαρές, με βελτιωμένες υποδομές, να δημιουργούν events και να είναι ελκυστικοί, κάτι που κάνουν με επιτυχία πολλές από τις δημοτικές αρχές», σχολίασε η κα Μπούζα που μίλησε για το νέο σχεδιασμό, αλλά και εκείνα που έχουν ήδη γίνει.

ΝΕΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«Από το χειμώνα, κάνουμε συζητήσεις για το πως θα κινηθούμε τη νέα σεζόν, ποιες είναι οι τάσεις της τουριστικής αγοράς και σε ποιες αγορές – στόχους, θα δώσουμε την έμφαση για να ενισχύσουμε την περιοχή μας.

Την προηγούμενη χρονιά, δώσαμε έμφαση στην Πολωνία και πετύχαμε πιέσεις από εκεί, έχουμε δώσει έμφαση στη Ρωσία και σκεφτόμαστε από τον Οκτώβριο που ξεκινά το τουριστικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, να κάνουμε μια μεγάλη δράση εκεί, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, γιατί και οι Ρώσοι ταξιδεύουν και μπορεί να μας βοηθήσουν. Επίσης, δίνουμε έμφαση στη Βαλκανική, γιατί οι Βαλκάνιοι ταξιδεύουν και αυτή τη στιγμή, η Χαλκιδική και η Κεντρική Μακεδονία, έχουν σωθεί από αυτή την περιοχή! Συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις και δημιουργούμε εκδηλώσεις σε εκείνες τις χώρες, προβάλλοντας και τα τοπικά μας προϊόντα, γιατί είναι ένας συνδυασμός, η γαστρονομία με τον τουρισμό, συνδέονται άρρηκτα και φυσικά, εκμεταλλευόμαστε τις προξενικές αρχές και όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού που υπάρχουν σε αυτές τις χώρες. Δράσαμε σε Κύπρο, Βελιγράδι, Σερβία, κάναμε εκδήλωση και στο Βουκουρέστι και στοχεύουμε και στην Αμερική, γιατί είδαμε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από ‘κει. Το βασικό για εμάς είναι ότι αναπτύσσεται το αεροδρόμιο, αλλά για να έρθει κανείς από το εξωτερικό, δε θέλει να ταξιδέψει δυόμιση ώρες για να φτάσει σε έναν προορισμό! Αναπτύσσουμε, το αεροδρόμιο συνδεόμαστε με όλες τις σκανδιναβικές χώρες, η Δανία ήρθε ύστερα από δικές μας προσπάθειες από πέρυσι! Κινούμαστε πολύπλευρα, η Αγγλία είναι η αγορά που στηρίζει δυνατά τη Μεσσηνία και η Γερμανία φυσικά, όμως συνεχίζουμε προς πάσα κατεύθυνση», δήλωσε η Αντωνία Μπούζα, η οποία μίλησε για ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας και το οποίο, σκοπεύει να αναδείξει ιδιαίτερα και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι είναι ασφαλής, ως προορισμός.

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε πως υπάρχει μια αναστάτωση αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, όσον αφορά στην ασφάλεια και έχουμε βάλει στην ατζέντα μας να αναδείξουμε, ότι είμαστε ένας ασφαλής προορισμός, γιατί για ‘μας αυτό, ειναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ατού και είμαστε σε συνεννοήσεις και με το υπουργείο, καθώς πρέπει να συνεννοούνται περισσότερο με το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, ενώ κάνουμε διαπεριφερειακές συνεργασίες και γενικότερα, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα πάντα», ανέφερε η κα Μπούζα που απάντησε και στο ερώτημά μας για την προβολή επί Νομαρχίας και όσα είχαν ακουστεί για τα πανηγύρια και την προβολή της… γουρνοπούλας!

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ… ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑΣ!

«Ας μην κατηγορούμε κανέναν! Εγώ, ενεργά με τον τουρισμό, ασχολήθηκα μετά το 2007, όμως δεν πρέπει να μηδενίζουμε κανενός της προσπάθεια! Τότε, το περιβάλλον, ήταν διαφορετικό! Το αεροδρόμιο, δεν υπήρχε, ήταν σχεδόν ανενεργό, δεν ήταν η κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνίας, να ταξιδεύει με πτήσεις τσάρτερ, δεν υπήρχε κρίση και η Μεσσηνία, δούλευε κυρίως με τους Έλληνες.

Μη βλέπετε τώρα λόγω της κρίσης, που έχουμε στραφεί στο εξωτερικό, οι συνθήκες έχουν αλλάξει! Δεν ήταν η ίδια δυναμική στους πόρους, κάναμε όμως και τότε φιλοξενίες δημοσιογράφων, εκδηλώσεις στο εξωτερικό συμμετοχή σε εκθέσεις, ήμασταν ο πρόδρομος της τουριστικής προβολής που γίνεται σήμερα! Εγώ, είχα την ευθύνη ως το 2010 και όταν δημιουργήθηκαν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, είχαμε βάλει τις βάσεις…», απάντησε η κα Μπούζα, που επανήλθε στο «σήμερα» και όσα γίνονται, σε συνέχεια των προηγουμένων. «Στάθηκε στα πόδια της δυνατά, η «Μυθική Πελοπόννησος» και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, πως μεγάλα έντυπα του εξωτερικού, γράφουν διθυράμβους για την Πελοπόννησο! Πίσω από όλα αυτά, είναι η Περιφέρεια! Ότι μας προσέγγισε η British Airways δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, είναι κολοσσός και ότι σκέφτηκαν να δρομολογήσουν γραμμή, είναι ακόμη πιο σημαντικό και έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο οι προσπάθειες που κάναμε με το συνέδριο των ABTA, ενώ έχουμε προβολή στα Μέσα, και διοργανώσαμε πολλά fun trips που πληρώσαμε εμείς».

 ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ

Η Μεσσηνία κυρίως και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, δεν αρκείται πλέον στον τουρισμό του καλοκαιριού, επενδύοντας τις προσπάθειές της στο θεματικό τουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο, με πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίζουν τα συνέδρια. «Στις αγορές -στόχους, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, για παράδειγμα στη Ρωσία, το θρησκευτικό τουρισμό, ενώ προσπαθούμε να αναδείξουμε το φυσιολατρικό κομμάτι, το περιπατητικό, γι’ αυτό και προχωρούμε στη σήμανση μονοπατιών σε όλη την Πελοπόννησο! Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους, πως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δραστηριότητες στη φύση, όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης , αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και φυσικά τα συνέδρια, που σημειώνουν ήδη μεγάλη άνοδο», δήλωσε η Αντωνία Μπούζα, η οποία αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο του συνεδριακού κέντρου της Costa Navarino, αλλά και της Καλαμάτας, η οποία έχει μπει δυναμικά καθώς υπάρχουν σημαντικοί χώροι σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ βοηθούν σε αυτό και οι Δημοτικές Αρχές. «Εμείς σχεδιάζουμε πάντα μεγάλα γεγονότα που κατευθύνονται από τις επιστήμες και τον πολιτισμό, που πρέπει να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο, ενώ θέλουμε να προχωρήσουμε και με την Αρχαία Μεσσήνη», ανέφερε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τουρισμού στη Μεσσηνία, η οποία απάντησε ξεκάθαρα και στα όσα έχουν ακουστεί για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και αν θα είναι ανταγωνιστικό στην Καλαμάτα.

 ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

«Κι εγώ στο παρελθόν ήμουν αρνητική! Τότε, το 2009 και το 2010 που γίνονταν συζητήσεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αυτό της Καλαμάτας, δεν είχε βρει ακόμη το βηματισμό που έχει σήμερα και έχει πλέον παγιωθεί σαν ένα αεροδρόμιο που ανεβαίνει κάθε χρόνο και περισσότερο με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, τακτικές γραμμές, πτήσεις τσάρτερ, ενώ σχεδιάζονται και νέες πτήσεις! Τότε, ήταν ένα υπό ανάπτυξη αεροδρόμιο, άρα το να αναπτυχθεί και το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ίσως ανησυχούσε πολλούς πως θα λειτουργούσε σε βάρος του αεροδρομίου της Καλαμάτας! Σήμερα όμως, που έχουν αλλάξει τα δεδομένα βλέπω ότι ειναι πάρα πολύ σωστή μια τέτοια εξέλιξη αν υλοποιηθεί, διότι αυτομάτως θα δώσει ώθηση γενικότερα, στον τομέα του τουρισμού και τη μεταφορά και των εμπορευμάτων και θα κάνει πιο δελεαστική την Πελοπόννησο στους επενδυτές! Εμείς, αυτό θέλουμε, να έρθουν επενδυτές, να φτιάξουν ξενοδοχεία, να αυξηθούν οι κλίνες, να υπάρξουν δουλειές! Άρα για μας, είναι πολύ θετικό το να γίνει το αεροδρόμιο στην Τρίπολη και γιατί όχι και στη Σπάρτη, δεν είναι ανταγωνιστικά! Αυτή τη στιγμή η Μεσσηνία έχει βρει το βηματισμό της και δε θεωρούμε ότι μπορεί να χάσει κάτι από την ανάπτυξη και άλλων αεροδρομίων, το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή μάλιστα,  έρχονται πτήσεις για Άστρος και Ναύπλιο, αυτοί, θα διευκολυνθούν και θα έρθει περισσότερος κόσμος και πρέπει να αλλάξουμε και την νοοτροπία μιας κλειστής κοινωνίας, γιατί μόνο έτσι αναπτυσσόμεθα κι εμείς! Η ανάπτυξη θα βοηθήσει τους πάντες! Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν υπάρχει μόνο το Χίθροου», δήλωσε με νόημα η Αντωνία Μπούζα, η οποία καταληκτικά επανήλθε, μιλώντας στη «Φ» και δίνοντας λεπτομέρειες γι’ αυτό, στο αεροδρόμιο της Τριόδου, ο οποίο έχει προτείνει να λειτουργήσει ως γενικής αεροπορίας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

«Έχω κάνει πρόταση για αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας, για μικρά δηλαδή, ιδιωτικά αεροσκάφη και δε βλέπω κανέναν να ασχολείται με αυτό! Έχω θέσει το θέμα και στο δήμαρχο Μεσσήνης, ο οποίος το έχει αφήσει πίσω! Ήδη, κάναμε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, μια εκδήλωση για τον αεροπορικό τουρισμό στην Καλαμάτα, που είχαν έρθει αεροπλάνα από όλο τον κόσμο και φέτος, άλλα 40 από τη Γαλλία! Δεν πρέπει να αφήνουμε καμία ευκαιρία που μπορεί να μας δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα! Τα οφέλη θα είναι πολλά, αν στο αεροδρόμιο της Τριόδου, μπορούν να έρχονται μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη, τα οποία θα έχουν χώρο στάθμευσης και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να μεταβαίνουν παντού στο νομό και όχι μόνο, καθώς στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Στενοχωριέμαι που κανένας δεν ασχολείται σοβαρά με αυτό, ας το δούνε μέσω ΣΔΙΤ πρέπει κάπως να το αναπτύξουμε και είναι εύκολο, διότι υπάρχει αεροδιάδρομος, ο πύργος ελέγχου καλύπτει το αεροδρόμιο και της Τριόδου και είναι στους διεθνείς αεροπορικούς χάρτες! Δεν υπάρχει παρόμοιο στην Ελλάδα και όλα κατευθύνονται στην Ιταλία στο Μπολτσάνο, ένα μικρό αεροδρόμιο που σφύζει από ζωή και επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να ξοδέψουν πολλά, άρα δεν καταλαβαίνω γιατί χάνουμε μια ευκαιρία! Θα πληρώνουν τέλη στάθμευσης, θα νοικιάζουν αυτοκίνητο, θα μείνουν στα τουριστικά καταλύματα της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και θα έχουν εδώ το αεροσκάφος προφυλαγμένο.  Στην Τρίοδο, υπάρχει μεγάλος χώρος και διάδρομος και το μόνο που χρειάζεται, είναι κάποια υπόστεγα, φωτισμός και περίφραξη. Το έχω θέσει προσωπικά και ακόμη από κανέναν δε βλέπω τίποτε! Ίσως, κάποιοι θεωρούν ότι ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί μόνος του, σε έναν τόπο», δήλωσε με νόημα η Αντωνία Μπούζα, τονίζοντας πως χρειάζεται από όλους δουλειά!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αντωνία Μπούζα ανήκουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως οι μεσσηνιακές παραλίες στον Τάμεση, η προβολή σε μεγάλα διεθνή Μέσα, η διαφήμιση του νησιού με το σχήμα καρδιάς στην Πυλία, που ήταν το πρώτο που έβλεπαν μπροστά τους, αναρτημένο σε αφίσα στις αποθήκες του λιμανιού του Πειραιά οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και όχι μόνο…

Leave a Reply