ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνοιγμα της Περιφέρειας στη Ρουμανία για προσέλκυση επισκεπτών και συζητήσεις για αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Βουκουρέστι!

0

Δυναμικά συνεχίζεται η διεκδίκηση για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών στη Μεσσηνία ειδικότερα και γενικά στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Σε συνέχεια των όσων δήλωσε μιλώντας στη «Φ» για τη δυναμική του τουρισμού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, η εντεταλμένη σύμβουλος και συντονίστρια έργου και αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Ελληνικής – Πελοποννησιακής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Pullman στο Βουκουρέστι από 12 έως 18 Ιουνίου.

Η εβδομάδα της Πελοποννήσου στο Βουκουρέστι, διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της  Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι και το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο. Για εφτά ημέρες, ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου το «PullmanWorld Trade Center», ντύθηκε στα χρώματα και τις εικόνες της Πελοποννήσου.

perifereia-voukouresti-2

Το γνωστό εστιατόριο «Barbizon» φιλοξένησε μοναδικές πελοποννησιακές συνταγές όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τις γευθούν και να δοκιμάσουν τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα, ενώ αρκετές, ήταν και οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προβολής της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο προϊστάμενος γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ Γιάννης Μάρκος και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Patrick Carabin παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου ενημέρωσαν 20 Ρουμάνους δημοσιογράφους και εξειδικευμένους bloggers στον τουρισμό και τη γαστρονομία. Η κα Νικολάκου παρουσίασε στους Ρουμάνους δημοσιογράφους την Πελοπόννησο, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, ενώ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τα τοπικά προϊόντα, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!

Οι προωθητικές ενέργειες της Πελοποννήσου συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε touroperators και travelagents της Ρουμάνικης αγοράς. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Πελοπόννησος, ο οποίος σε συνδυασμό με την φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό.  Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει επίσης,  η Πελοπόννησος, ως ένας προορισμός με ιδιαίτερη δυναμική, κάνοντας ειδική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και θέματα αγροτικών προϊόντων. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας και των συνεργειών μεταξύ των χωρών που εκτείνονται στην Βαλκανική χερσόνησο. Στην εκδήλωση παρευρέθη και η Ολυμπία Badea ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, ενώ ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας με αρκετές παραδοσιακές συνταγές.

messiniaki-koyzina

Στην τελετή έναρξης της Ελληνικής – Πελοποννησιακής Εβδομάδας το συγκρότημα «Κύματα» της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας εντυπωσίασε παρουσιάζοντας Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ το παρόν έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας ΑΝΑΤ, Liviu Moraru, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε την Πελοπόννησο, ως έναν προορισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στον πυρήνα της τουριστικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Moraru ανακοίνωσε πως στο επόμενο συνέδριο της ΑΝΑΤ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο στην Τρανσυλβανία, θα γίνει παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρόντες στην… αυλαία, ήταν και 50 επίσημοι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων, εκπρόσωποι υπουργείων τουριστικών γραφείων, εισαγωγείς και δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της Ελληνικής- Πελοποννησιακής εβδομάδας, έλαβε μέρος οινογνωσία στις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού αλλά και γευσιγνωσία τυριών. Τα κρασιά της Πελοποννήσου μάλιστα, παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοχόων  Ρουμανίας, Laurentiu Achim Avram, ο οποίος εξήρε την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα της γεύσης τους, ενώ μεταξύ των 50 ατόμων ήταν σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες, εστιατόρια και πολυχώροι της Ρουμανίας όπως οι Emporio Egnatia, Mediterranea, Greek Taste, Greka Terra, Nea Ellada, Raionuldepeste, City Griil, Hanul Berarilor, Carucu Bere και Trattoria Buongiorno.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Νικολάκου και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχαν συναντήσεις και με παράγοντες της Ρουμάνικης αγοράς με βασικότερη την executivedirector του μεγαλύτερου touroperator της Ρουμάνικης αγοράς «ChristianTour»  Doina Grigoras, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να εξεταστεί η απευθείας σύνδεση Βουκουρεστίου με το αεροδρόμιο Καλαμάτας, έτσι ώστε να επεκταθούν οι δραστηριότητες τους στην Πελοπόννησο.  Η παρουσίαση της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Pullman, δημιούργησε πολλαπλά προωθητικά ανταποδοτικά οφέλη μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του ξενοδοχείου, ενώ έγινε παρουσίαση της Πελοποννησιακής κουζίνας στο Pro Tv και την εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης LaMaruta. Η κα. Νικολάκου ευχαρίστησε την Πρεσβεία και το Γραφείο ΕΟΥ της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, για την σημαντική πρωτοβουλία τους αλλά και τους εκπροσώπους του ξενοδοχείου Pullman για την άριστη συνεργασία.

 

Leave a Reply