ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκλεισμό των Κυθήρων με μεγάλη οικονομική ζημιά προκαλεί η ΛΑΝΕ

0

Την έντονη αντίδραση κατοίκων και επαγγελματιών των Κυθήρων, έχει προκαλέσει η ακύρωση των δρομολόγιων του «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Τα δρομολόγια  Καστέλι – Κύθηρα –Καλαμάτα – Κύθηρα – Καστέλι, δεν εκτελούνται από την περασμένη  Κυριακή, οπότε και το πλοίο, ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της περιοχής της Κρήτης, ύστερα από τη βλάβη που υπέστη.

Κάτοικοι και επαγγελματίες των Κυθήρων, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως η εταιρεία ΛΑΝΕ, όχι μόνο δεν τηρεί τη συμβατική της υποχρέωση, αλλά κανείς δεν απαντά καν στο τηλέφωνο  να ενημερώσει τους πελάτες σε όλα τα πρακτορεία της,  ότι το πλοίο δεν θα επιστρέψει στα εγκεκριμένα δρομολόγιά του, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση στην περιοχή. «Οργανωμένα γκρουπ και μεμονωμένοι επισκέπτες που είχαν προγραμματίσει να μεταβούν στο νησί από και προς Πειραιά, Γύθειο,

Κίσσαμο και Καλαμάτα μετά  τις 2 Ιουνίου και με βάση τα από Ιανουάριο 2017 ανακοινωθέντα και δημοσιοποιηθέντα δρομολόγια, προβαίνουν σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού», αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία επισημαίνεται πως η εταιρεία έχει αποσύρει τους πίνακες των δρομολογίων και φυσικά κάθε δυνατότητα κράτησης ακόμα και για τον Αύγουστο, με την οικονομική ζημιά να είναι ανυπολόγιστη.

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

«Η οικονομική ζημία των επαγγελματιών είναι ανυπολόγιστη, όπως τεράστια είναι και η δυσφήμιση του νησιού μας, που παρά την κρίση προσπαθεί να αυξάνει την επισκεψιμότητά του, λόγω των εξωστρεφών κινήσεων των ιδιωτών καθώς και των τοπικών αρχών. Τα προβλήματα όμως είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά, ενώ ανακοινώνεται ότι το πλοίο ταξιδεύει με ταχύτητα 19 κόμβων (ηχογραφημένο μήνυμα στην αρχή κάθε δρομολογίου) σπανίως ταξιδεύει με 13 κόμβους. Οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες, ο κόσμος διαμαρτύρεται, οι προκαθορισμένες ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων σπανίως τηρούνται.

Ταυτόχρονα, οι ώρες αφίξεων ειδικά από τον Πειραιά είναι επιεικώς απαράδεκτες καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι των Κυθήρων μετά τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών και φυσικά την δυσφήμιση του νησιού μας», αναφέρουν κάτοικοι και επαγγελματίες και συνεχίζουν, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ… ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, εν έτει 2017, να μην διαθέτει online σύστημα κρατήσεων και εκδόσεως-πληρωμής εισιτηρίων, όπως όλες οι μεταφορικές εταιρείες στην Ευρώπη. Οι καταστάσεις αυτές είναι τριτοκοσμικές και δεν αξίζουν στο νησί μας και σε κανένα νησί.

Επιπρόσθετα, θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός πως το πλοίο μετά από την ετήσια ακινησία – συντήρηση επέστρεψε στα δρομολόγια και από την πρώτη μέρα παρουσίασε βλάβη σε μηχανή ή μηχανές», αναφέρουν και ζητούν να άμεσα μέτρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

«Απαιτούμε άμεσο άνοιγμα των πλάνων κρατήσεων των δρομολογίων της ΛΑΝΕ και εξίσου άμεση δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών (online) κρατήσεων και αγορών εισιτηρίων. Ακριβέστατη τήρηση των ωρών αφίξεων και αναχωρήσεων όπως έχουν εγκριθεί από το υπουργείο  καθώς και τήρηση των δρομολογίων που έχουν εγκριθεί για μετά τις 2 Ιουνίου 2017. Έκδοση δελτίου Τύπου από την Εταιρεία για την αντιστροφή του κλίματος που η ίδια με την απόσυρση των δρομολογίων και με τις βλάβες, έχει δημιουργήσει και άμεση αντικατάσταση του πλοίου με νεώτερο εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι αξιόπλοο και δεν μπορεί να τηρήσει τις ώρες και την ταχύτητα που έχει ανακοινώσει», τονίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες στην ανακοίνωσή τους και δηλώνουν σκεπτικοί, για το αν θα αξιώσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, αλλά και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και έσοδα των επιχειρήσεών από την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. «Τα Κύθηρα δεν είναι και δεν θα γίνουν τόπος εξορίας», αναφέρουν με νόημα καταλήγοντας στην επιστολή τους.

 

Leave a Reply