ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βήματα… στο σύμπαν από μαθητές που συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο της ΕΛΦ στη Μάνη

0

Στη μαγευτική Μάνη και ειδικότερα, την πανέμορφη Καρδαμύλη, χτυπά η καρδιά της Φυσικής τις τελευταίες ημέρες, καθώς με επιτυχία υλοποιείται, το θερινό θεματικό Σχολείο με θέμα «Βήματα… στο Σύμπαν». Οι εργασίες του Σχολείου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και με τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Μάνης, ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν, μεθαύριο, Παρασκευή!

Το Σχολείο, φιλοξενεί μαθητές Δημοτικού από την Τετάρτη μέχρι και την Έκτη, καθώς και μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και τα παιδιά διαμένουν στο ΘΕΑΝΩ Hotel

Σκοπός του θερινού Σχολείου που αποτελεί σημαντικό θεσμό, καθώς έχουν υλοποιηθεί 65 συνολικά από το 2009, είναι η διδασκαλία της Φυσικής και να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του θερινού Σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οι μαθητές, διδάσκονται Μηχανική και Εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμό, Κλιματικές Αλλαγές, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον,  Αστροφυσική, Φυσικό Περιβάλλον, Αστρονομία και Νανοτεχνολογία  με τις εφαρμογές της. Τα θέματα αυτά, πλαισιώνονται από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης, ενώ πραγματοποιούνται δρώμενα και εκδρομές.

Γ.Α.

Leave a Reply