ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεσταίνουν… τα τρακτέρ ξανά οι αγρότες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μέσα στο μήνα!

0

Σε νέες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα του κλάδου, προσανατολίζονται μέσα στις μέρες οι αγρότες και στη Μεσσηνία, όπως αποφασίστηκε σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινες στη Μεσσήνη, όπου παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας.

Χθες, συνεδρίασε και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, με τον πρόεδρό του Κώστα Αποστολόπουλο, να επισημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από αυτόν του αγώνα. «Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε άμεσα, σε κάθε χωριό να δημιουργηθούν εστίες αγώνα και να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές μορφές πάλης. Έτσι, θα είμαστε σε άμεση επαφή με Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και αγρότες της Μεσσηνίας, ώστε να προχωρήσουμε μέσα στο μήνα σε κινητοποιήσεις, με τους αγώνες μας, να έχουν διάρκεια και δυναμική», δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος στάθηκε και στα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν!

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ

«Η μεθοδευμένη και ανελέητη φορολογία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη απαξίωση της αγροτικής παραγωγής θα οδηγήσουν στην καταστροφή της αγροτικής οικονομίας και στην εγκατάλειψη της γης από χιλιάδες νοικοκυριά», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος, τονίζοντας πως δρομολογούνται διαδικασίες για την ενίσχυση μεγάλων επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ, τη στιγμή που χρόνο με τον χρόνο, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι διευρύνοντας περαιτέρω το πεδίο των δραστηριοτήτων τους, επενδύουν στο πρωτογενή τομέα.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Μείζον φυσικά, παραμένει για τους αγρότες και στη Μεσσηνία, το ζήτημα των δασικών χαρτών. «Η παράταση στην παράταση που δίνει η κυβέρνηση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, αποδεικνύει την αποτυχία της και την μεγάλη αποχή των αγροτών από άλλο ένα χαράτσι. Ο εκφοβισμός από χειραγωγούμενους μηχανισμούς, που εντείνεται τις τελευταίες μέρες προς τους αγρότες, η λασπολογία των ΜΜΕ, καθώς και η καθυστέρηση της ανάρτησης των δασικών χαρτών στην υπόλοιπή Ελλάδα, αποδεικνύει επίσης, τον μεγάλο φόβο της κυβέρνησης μπροστά σε μία συσπειρωμένη λαϊκή αντίδραση», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χανδρινού και της ευρύτερης περιοχής, που κάνει ειδική μνεία και στο θέμα της δακοκτονίας και τα προβλήματα που και φέτος παρατηρούνται! «Καμία αλλαγή στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας, που είχε ως αποτέλεσμα πέρσι, μόνο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του νομού, την απώλεια εισοδήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει γίνει. Συνεχίστηκε και φέτος η υποχρηματοδότηση του προγράμματος, παρόλο που έχουν ενταχθεί 900.000 περισσότερα ελαιόδεντρα από πέρσι και η παγιδοθεσία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι παγιδοθέτες της προηγούμενης σεζόν», αναφέρει καταληκτικά στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, Κώστας Αποστολόπουλος .

Leave a Reply