ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανώνυμη κληρονομιά των Γουηβέριων (83)

0

Η ΨΗΛΟΜΥΤΑ και ευφάνταστη Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα ήταν κόκκινο πανί για τη Μέδουσα Γουηβέριου που δεν ήθελε να ακούει ούτε το όνομά της.

Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ εχθρότητα, γιατί τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, είχε μεγάλο παρελθόν το οποίο δεν ήθελαν και οι ίδιες να το θυμούνται.

Η ΑΝΑΓΚΗ των συγκυριών ωστόσο τα έφερε έτσι ώστε να χρειάζεται να συναντηθούν και να μιλήσουν και η αιτία  ήταν η Ιζαμπώ , που αποφασίζοντας να βγει από το καβούκι της είχε προκαλέσει αναστάτωση σε όσους σχετίζονταν μαζί της λόγω Βαλέριου.

ΤΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ Ωραιοπούλου-Σμέρνα δεν χώνευε ούτε η Γώγα Γιακαβλούτσι, όχι μόνο λόγω Βαλέριου αλλά κυρίως λόγω Ρεμπελέ.

Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ συνάντηση πάντως είχε προκύψει ως αναγκαία και αναβολή δεν επιδεχόταν.  Στη συνάντηση αυτή αναγκαστικά η Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα, θα είχε τον πρώτο λόγο και αυτό δεν άρεσε και δεν επρόκειτο να αρέσει σε κανέναν.

***

ΜΟΝΟ που δεν τσίριξε η Μέδουσα Γουηβέριου όταν άκουσε στο τηλέφωνο από την Ιζαμπώ ότι έπρεπε να συναντηθούν με τη Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα. Εχασε την παροιμιώδη ψυχραιμία της και την αποκάλεσε «π@υτάνα» και άλλα πομπώδη κοσμητικά επίθετα.

ΠΟΙΑ ήταν όμως η Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα;

ΓΙΑΤΙ η Γουηβέριοι δεν τη συμπαθούσαν καθόλου;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο ο Ρεμπελές άλλαξε χρώμα και κατάπιε τη γλώσσα του όταν του μίλησε για την εν λόγω κυρία το Λαμόγιο;

ΠΟΣΟ επικίνδυνη λοιπόν ήταν η Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα για να την εχθρεύονται οι άλλοι Γουηβέριοι και οι πέριξ αυτών;

ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε πει ξεκάθαρα που βασιζόταν η αντιπάθεια που έτρεφαν σε βάρος της και ο Ρεμπελές δεν είχε μάθει ποτέ τους λόγους.

ΟΤΑΝ όμως το Λαμόγιο ευθαρσώς του ζήτησε να συναντηθεί με τη Φρειδερίκη για ότι σχετίζεται με το Βαλέριο, τότε ένιωσε άβολα από την έκπληξη και την ενόχληση.

***

ΗΤΑΝ ομολογουμένως έκπληξη η αλλαγή συμπεριφοράς της Φρειδερίκης Ωραιοπούλου-Σμέρνας προς τους Γουηβέριους και μάλιστα από τη μια στιγμή στην άλλη που τους έκανε να πέσουν από τα σύννεφα, αλλά να διατηρήσουν άκαιρη την καχυποψία τους.

ΕΙΧΑΝ δίκιο βέβαια γιατί η αλλαγή ήταν κραυγαλέα και «φώναζε» από μακριά ότι είναι επιτηδευμένη.

ΑΚΟΜΗ και ο Ρεμπελές μόλις την είδε τόσο αλλαγμένη, έπεσε από  τα σύννεφα.

ΜΕ ΕΝΑ χαμόγελο όλο δηλητήριο, η Φρειδερίκη Ωραιοπούλου-Σμέρνα είπε στο δύσπιστο συμβολαιογράφο, πως γνώριζε καλά τον εκλιπόντα πελάτη του και του μίλησε με νόημα για τη λέξη-κλειδί: «Αειμπρέχοντα».

ΤΟΥ ΕΙΠΕ επίσης ότι δεν έπρεπε να είναι σε αντιδικία με το Λαμόγιο που ήταν προστατευόμενος της.

***

Ο ΡΕΜΠΕΛΕΣ είχε αρχίσει να αισθάνεται ηλίθιος με τη στάση που ο ίδιος κρατούσε έναντι της Γωγώς Γιακαβλούτσι.

ΤΟΝ ΕΙΧΕ επηρεάσει το πάθος του γι’ αυτήν και δεν το έκρυβε.

ΗΤΑΝ βέβαιο όμως ότι εκείνη τον εκμεταλλευόταν κι αυτό είχε αρχίσει να μην το ανέχεται.

ΑΚΟΜΑ και την οδυνηρή γι’ αυτόν συνάντηση με την Σμέρνα τη χρέωνε στη Γώγα.

ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ μυαλό του άρχιζε να επεξεργάζεται διάφορα σενάρια. Πήρε όμως την απόφαση παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις του Λαμόγιου, να ακολουθήσει τη Γώγτα στην Κύπρο.

 

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply