ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στους δρόμους τα σκουπίδια και στην Καλαμάτα ύστερα από την αντίδραση των συμβασιούχων!

0

Στον… αέρα για μια ακόμη φορά το ζήτημα των απορριμμάτων, με την αποκομιδή τους στην Καλαμάτα να μη διεξάγεται, λόγω της κατάληψης των συνεργείων, από τους συμβασιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα. Αξίζει να επισημανθεί πως το Ελεγκτικό Συνέδριο, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους, με τους εργαζομένους αυτούς να απειλούνται να βγουν… στο δρόμο.  Όπως επισημαίνουν, δεν έχουν τίποτε με το Δήμο Καλαμάτας και ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες, αλλά πρέπει να αγωνιστούν για να βρουν λύση, στο πρόβλημα που τους ταλανίζει επί χρόνια. Πολλοί από αυτούς, εργάζονται υπό το καθεστώς των συμβάσεων, πάνω από 10 χρόνια και όπως επισημαίνουν είναι άτομα με αναπηρίες ή μέλη πολύτεκνων οικογενειών που έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και εργάζονται καθημερινά, ανεξαρτήτως καιρού και συνθηκών για να βγάλουν τίμια το ψωμί τους.

Συμπαραστεκόμενο στους συμβασιούχους, σε κατάληψη της επιχείρησης, προχώρησε χθες  και το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥ

Για μια ομάδα λίγων ατόμων που εμποδίζει το έργο της αποκομιδής, κάνει λόγο ο Δήμος, ενώ αύριο η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει για το θέμα και θα το θέσει στον υπουργό, το ζήτημα, με τον Πάνο Σκουρλέτη όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας, να επισημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι όσον αφορά στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών τους. «Συνεχίζεται η κατάληψη των θυρών στα συνεργεία από ολιγάριθμη ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η έξοδος οχημάτων και κάθε είδους υλικών και εργαλείων, που είναι αναγκαία για την παραγωγή έργου στο Δήμο Καλαμάτας. Όμως, ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει κανονικά το σύνολο σχεδόν του προσωπικού, έστω και αν δεν προσφέρεται κανένα έργο σε ορισμένους τομείς. Δηλαδή, πληρώνει για αποκομιδή απορριμμάτων, για τον καθαρισμό δρόμων και πλατειών, για τη συντήρηση του πρασίνου», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας.

Γ. Αναγνωστοπούλου

90 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply