ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Σάββατο στο Πνευματικό η ετήσια συναυλία του Ωδείου Μεσσήνης – Μελιγαλά

0

%cf%89%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%bf

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ετήσια μουσική συναυλία του Ωδείου Μεσσήνης – Μελιγαλά Ματούλας Φίλου από τους σπουδαστές του, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Οι σπουδαστές του Ωδείου, από τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς παρουσιάζουν στους γονείς τους και στο κοινό την πρόοδο και εξέλιξή τους μέσα από τις συναυλίες ή τις μουσικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα .Έτσι βιώνουν την χαρά της δημιουργίας  αποκτώντας εφόδια για μια ζωή.

Το Σάββατο οι σπουδαστές θα παίξουν σε σύνολα και ορχήστρες. Θα παίξει και θα τραγουδήσει το τμήμα μουσικής προπαιδείας, θα παίξει η junior παιδική ορχήστρα, θα συνεχίσει η ορχήστρα “μεταλλοφώνων”, στη συνέχεια θα ακούσουμε ύμνους από τη σχολή της Βυζαντινής μας μουσικής, ενώ θα συνεχίσει η παιδική και νεανική χορωδία του Ωδείου. Θα ακουστούν υπέροχες μελωδίες από το τμήμα της φωνητικής τέχνης και και μετά θα ακολουθήσει το ορχηστρικό μέρος που θα αποτελείται από το σύνολο κρουστών, την ορχήστρα μοντέρνας μουσικής, την ορχήστρα ποικίλης μουσικής, την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Ακολούθως θα παίξει η παιδική λαϊκή ορχήστρα και στο τέλος θα παίξει η Νεανική λαϊκή  ορχήστρα ” Διπλόχορδο” του Ωδείου.

“Με τις ορχήστρες που έχουμε επιλέξει στο τέλος της σχολικής χρονιάς, πιστεύουμε ότι έτσι μαθαίνουν οι μαθητές να λειτουργούν ομαδικά, μαθαίνουν να διαπραγματεύονται να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης και, επιπλέον,  τους δίδεται η ευκαιρία να εκφρασθούν και να απελευθερώσουν το καλλιτεχνικό δυναμικό τους.

Εγώ, ως υπεύθυνη και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ωδείου Μεσσήνης -Μελιγαλά, μαζί με τους καθηγητές του, έχουμε σαν στόχο την καλλιέργεια και την σωστή μάθηση, την ομορφιά και τα μυστικά της μουσικής. Το Ωδείο μας συνεχίζει το εκπληκτικό του  έργο όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει και να γίνεται ακόμα πιο δημιουργικό. Γιατί η μουσική είναι υγεία ψυχική και πολιτισμός” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου, Ματούλα Φίλου.

 

Leave a Reply