ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανώνυμη κληρονομιά των Γουηβέριων  (84)

0

Η ΑΛΛΑΓΗ του Ρεμπελέ και η συγκατάθεσή του ν’ ακολουθήσει τη Γώγα στην Κύπρο δεν ενθουσίασε την καχύποπτη γυναικεία της φύση, γιατί ήταν απροκάλυπτα σκόπιμη όπως η ίδια την αντιλαμβανόταν.

ΞΕΡΟΝΤΑΣ τον σατανικό χαρακτήρα του εραστή της η Γώγα ψυλλιάστηκε πως κάτι άλλο είχε στο βρώμικο μυαλό του.

ΚΙ ΕΝΩ προβληματιζόταν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον αδερφό της Ριχάρδο που την ενημέρωνε για τον επικείμενο ερχομό του και της ζητούσε να τον περιμένει γιατί υπήρχαν εξελίξεις.

ΠΟΙΕΣ ήταν αυτές εξελίξεις, ο κρυψίνους Ριχάρδος δεν άφησε περιθώρια στη Γώγα για να ρωτήσει, αφού της έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ την ο Ρεμπελές ανήσυχη, τη ρώτησε τι συμβαίνει και εκείνη του είπε τονίζοντας πως το ταξίδι στην Κύπρο προς το παρόν αναβαλλόταν.

Ο ΡΕΜΠΕΛΕΣ ξαφνιάστηκε αλλά συγχρόνως δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, κάτι που  δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Γώγα.

ΚΑΤΙ σκάρωνε αυτός, σκέφτηκε, αλλά δεν είπε τίποτα αφήνοντας το για καταλληλότερη στιγμή. Τώρα προτεραιότητα ήταν ο ερχομός του Ριχάρδου.

ΑΛΛΑ γιατί έφυγε από την Κύπρο ο Ριχάρδος;

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕ και ενημέρωνε την αδελφή του για να λάβει προφανώς τα μέτρα της;

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του Ρεμπελέ δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο, την ίδια ώρα κι άλλοι είχαν αρχίσει να προβληματίζονται.

***

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ του Αρμάνδου ότι η Κασσάνδρα θα τον αντιμετώπιζε με την σοβαρότητα που ο ίδιος επιθυμούσε, τον είχε οδηγήσει να μείνει στη Στούπα ένα ολόκληρο καλοκαίρι και να υποστεί τις ιδιοτροπίες της.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά δεν είχε καταφέρει και πολλά πράγματα, αφού η Κασσάνδρα εξακολουθούσε να τον αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού.

ΗΤΑΝ αφοσιωμένος στις σκέψεις του, όταν πήρε το μήνυμα του άγνωστου αποστολέα ότι έρχεται ο Ριχάρδος.

ΧΩΡΙΣ να το θέλει ο Αρμάνδος ανησύχησε.

***

ΗΤΑΝ ολοφάνερο για τον Μπρεκ ότι η εξέλιξη των καταστάσεων είχε ξεφύγει από τα όρια της φαντασίας του και μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη αν δεν αντιδρούσε άμεσα.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει όμως δεν το ήξερε ακόμα. Το τηλεφώνημα του Αρμάνδου ότι έρχεται ο Ριχάρδος τον αποσυντόνισε εντελώς.

***

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της τρομοκρατημένης επιβίωσης ο ρόλος των Γουηβέριων εν Ζακύνθω μόνο ανώδυνος και αθώος δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αφού άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο είχαν εμπλακεί στο σκηνικό βίας που είχε δημιουργηθεί με τις κόντρες ανάμεσα στους δυνατούς και αδύναμους.

ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ αυτές οι Γουηβέριοι είχαν καθοριστικό ρόλο καθώς καλυπτόντουσαν πίσω από τους Νταβιντσέρι Νταβιντσέρα και τους Μαστροπούς. Για όλους αυτούς θα χρειαστεί να αναφερθούμε κάποια στιγμή στην πορεία αυτή της αφήγησης.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις σκέψεις είχε παραδοθεί η Ροξάνη όταν άκουσε την Εριτίμη να της λέει ότι έρχεται ο Ριχάρδος από την Κύπρο για άγνωστο λόγο.

***

Η ΓΩΓΑ ήταν σίγουρη πως ο Ριχάρδος δεν θα έφευγε χωρίς σοβαρό λόγο από την Κύπρο και αδημονούσε να μάθει  ποιός ήταν ο λόγος αυτός και ποια η σοβαρότητά του.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ σκεφτόταν κάποιο «χουνέρι» στον πονηρό Ρεμπελέ, αλλά το τηλεφώνημα της Ιζαμπώς, την αιφνιδίασε.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply