ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η 2η «γαλάζια Νύχτα» στην παραλία της Καλαμάτας!

0

«Γαλάζια» θα βαφτεί η αυριανή νύχτα στην Καλαμάτα, με την πόλη, για δεύτερη χρονιά, να διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση στην παραλία! Όλα, ξεκίνησαν πριν χρόνια, όταν η πρώτη «Λευκή Νύχτα» στην πλατεία, την τελευταία ημέρα των θερινών εκπτώσεων, σημείωνε ανέλπιστη επιτυχία με την επισκεψιμότητα πραγματικά πολύ μεγάλη. Εκείνη την ημέρα, αν και καλοκαίρι, στην παραλία ήταν κυριολεκτικά κανείς, κι έτσι άρχισε σταδιακά η ιδέα της «Γαλάζιας Νύχτας» που ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αύριο.
Μεταξύ άλλων, η βραδιά θα περιλαμβάνει μπάνιο στη θάλασσα, με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, ενώ ο στόχος της διοργάνωσης, είναι η προβολή της περιοχής, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, καθώς και η τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλίας.

«Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια ώστε η παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από κόσμο, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, από επισκέπτες που, έτσι κι αλλιώς, κατακλύζουν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία το τριήμερο», δήλωσε ση διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως  έχει ληφθεί κάθε πρόνοια από πλευράς Δήμου, ώστε να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στην παραλιακή ζώνη, από το «Πανελλήνιο» μέχρι το Filoxenia. «Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα. Έχουμε συνεννοηθεί και με τις κρατικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, ώστε να παράσχουν την υποστήριξη, η οποία απαιτείται, σε μία εκδήλωση, η οποία έτσι κι αλλιώς θα έχει χιλιάδες κόσμου», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος κάλεσε το κοινό και ειδικά τους νέους, να επισκεφθούν την πόλη.  «Τα καταστήματα στην Καλαμάτα τους περιμένουν με πολύ καλές τιμές, η θάλασσα θα είναι πεντακάθαρη, φωτισμένη το βράδυ και μουσική θα ακούγεται από το «Πανελλήνιο μέχρι το Filoxenia», για ένα αποτέλεσμα χαράς, για την ποιοτική ψυχαγωγία, την οποία θα δώσουμε στον κόσμο», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα μέσα ενημέρωσης, που προβάλλουν τη συγκεκριμένη δράση του Δήμου Καλαμάτας.

4 ΤΑ… ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

nikas-bergopoulos

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της παραλιακής και θα έχει 4 επίκεντρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και υπέυθυνος συντονισμού, Δημήτρης Βεργόπουλος. «Το πρώτο σημείο είναι η  κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, εκεί που θα γίνει και η πρόβα για τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό, το δεύτερο στην ακρογιαλιά έναντι της πλατείας της Ανάστασης, το επόμενο στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου και το τελευταίο, κοντά στο Filoxenia», δήλωσε ο κ. Βεργόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η πόλη της Καλαμάτας αποτελεί επιλογή για τουρισμό, για γαστρονομικές απολαύσεις και ένα όμορφο τριήμερο. Για όσους μετάσχουν στη 2η «Γαλάζια Νύχτα» θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, με κληρώσεις δώρων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, που για πρώτη φορά συμμετέχουν όλοι μαζί, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από πολλούς χορηγούς. Θα τραγουδήσουν συγκροτήματα της Καλαμάτας, ενώ θα παρευρεθεί και η Καλαματιανή τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου. Ο Δήμος θα διαθέσει δωρεάν νερό σε όλο τον κόσμο, καθώς υπάρχει χορηγία από την εταιρεία εμφιάλωσης νερού «Ανδανία», το οποίο θα είναι δροσερό, με τη βοήθεια της παγοποιΐας Σπανούδη.
Ο κ. Βεργόπουλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους εθελοντές, οι οποίοι θα βοηθήσουν και συγκεκριμένα, προς την ομάδα «Γαία», τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που θα φροντίζουν για τις Πρώτες Βοήθειες, εφόσον χρειασθεί. Κέντρο παροχής Πρώτων Βοηθειών θα είναι η πλατεία του Ιερού Ναού της Ανάστασης.
Χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι, θα υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ διατίθεται από το κατάστημα «Φαραί» το πάρκινγκ μεταξύ αυτού και του καταστήματος με τις νεροτσουλήθρες.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

dia-xromaton

Στο πλαίσιο της 2ης «Γαλάζιας Νύχτας», μια ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, στις 8 το βράδυ, θα τελεστούν και τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «διά χρωμάτων» του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων. «Το ξεχωριστό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα από το εργαστήριο Χαρακτικής, το οποίο λειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος. Συγχρόνως, εκτίθενται έργα κεραμικής, αντίγραφα βυζαντινής εικόνας, έργα ζωγραφικής και μία καταπληκτική συλλογή από κεραμικά , που έχουν δημιουργήσει μικρής ηλικίας άτομα», ανέφερε ο διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Νύχτας» και είναι μία καλή ευκαιρία, ο κόσμος που θα βγει έξω να περάσει και να δει από κοντά την έκθεση, που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 10, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να δουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης.

Leave a Reply