ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΝΑΙ στον αθλητισμό» ηχηρό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων έστειλαν Άργης και Ν.Ο. Καλαμάτας

0
    ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΠΛΟΥΣΙΟ θέαμα και ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών έστειλαν την Τετάρτη οι ομάδες υδατοσφαίρισης των συλλόγων Άργη και ΝΟ Καλαμάτας, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα που έδωσαν εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.
Μικροί και μεγάλοι πολίστες των δυο συλλόγων μπήκαν στη πισίνα του κολυμβητηρίου Καλαμάτας για να δώσουν έναν φιλικό αγώνα με αγωνιστική σημασία και παράλληλα με σύνθημα «ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΝΑΙ στον αθλητισμό» να μεταδώσουν ένα φιλάλληλο και ευαίσθητο μήνυμα ενάντια στη ζωή με εξαρτήσεις.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, σκορ δεν υπήρξε, αυτό άλλωστε δεν ήταν το ζητούμενο. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν δίχως το άγχος του σκορ, με σκοπό την προετοιμασία του Άργη, την διατήρηση εγρήγορσης και την αποκόμιση εμπειριών του ΝΟΚ.
Με τέσσερις παίκτες του ανδρικού και παιδιά των ακαδημιών αγωνίστηκε η ομάδα του ΝΟΚ, ενώ με σχεδόν πλήρη ομάδα παρατάχθηκε ο Άργης που έκανε τη δική του πρόβα τζενεράλε εν όψει των play out παραμονής στη Β΄ Εθνική το Σαββατοκύριακο στη Σύρο.
Για τον Άργη δικαιολογημένοι απόντες ήταν οι Πατρινοί Νίκος Καλλίτσης, Αλέξης Πανίτσας και Μάνθος Γιαννόπουλος.
Απουσίες όμως είχε και ο ΝΟΚ που δεν είχε στο ρόστερ τους αθηναίους παίκτες του αλλά παρουσίασε ένα μείγμα 3-4 παικτών του ανδρικού και πολλούς νέους, έφηβους, παίδες πολίστες ακόμη και από την ομάδα Μίνι Παίδων δίνοντας για μια ακόμη φορά ευκαιρίες στα νέα παιδιά να «ανδρωθούν» και να εξοικειωθούν στις αγωνιστικές συνθήκες.
Παρόλα αυτά ο σκοπός υπηρετήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παρότι στην κερκίδα οι θεατές ήταν μόλις 60 στον αριθμό , δεν στερήθηκαν εντυπωσιακών φάσεων και όμορφου θεάματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

    Για μια κοινωνία δίχως εξαρτήσεις


Ηχηρό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων έστειλαν και εκτός πισίνας πολίστες των δυο ομάδων, εμπνεόμενοι για μια κοινωνία δίχως εξαρτήσεις, χωρίς ναρκωτικά και μια ζωή ολόκληρη κι όχι σε δόσεις…
● Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο (παίκτης ανδρικής ομάδας πόλο ΝΟΚ και προπονητής Ακαδημιών): alex-di-benenteto-nok«Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό σκοπό καθώς ήταν υπέρ της ημέρας κατά των ναρκωτικών. Ένας σημαντικός σκοπό για τον οποίο δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά πράξεις… Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε όλοι παρόντες και να στηρίζουμε αυτό το σκοπό, κι έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου του Άργη Καλαμάτας που θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στα πλέι άουτ και έχουν να κάνουν μεγάλο ταξίδι… και τη σύμφωνη γνώμη του τμήματος υδατοσφαίρισης Καλαμάτας».
● Κώστας Πετρόπουλος (αρχηγός ανδρικής ομάδας πόλο Άργη):
petropoylos-arghs«Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών κι ύστερα από πρωτοβουλία του τμήματος υδατοσφαίρισης της ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας και με τη σύμφωνη γνώμη του αντίστοιχου τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας πραγματοποιήσαμε στο κολυμβητήριο της πόλης μας φιλικό αγώνα με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΝΑΙ στον αθλητισμό».
«Όχι» στα ναρκωτικά, ενάντια στην ναρκωκουλτούρα που προωθείται, ενάντια στον αντιεπιστημονικό ψευτοδιαχωρισμό ανάμεσα στα “μαλακά” και “σκληρά” ναρκωτικά για μια ζωή ολόκληρη κι όχι με δόσεις, για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά…
Λέμε όμως και «Ναι» στον αθλητισμό! «ναι» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της ευγενούς άμιλλας και του εύ αγωνίζεσθε, ενάντια στην διαρκή υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενάντια στην εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών…»
Στην είσοδο του κολυμβητηρίου Καλαμάτας βρέθηκε προχθές αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, η οποία προέβαλε τις λοιπές δράσεις της εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Leave a Reply