ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Επί τάπητος» η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η ημερίδα για τις καινοτόμες μορφές επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν 25 εισηγήσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Οι εισηγήσεις εστίασαν σε μορφές επαγγελματικής ανάπτυξης που βασίζονται στο σχολείο, σε ελληνικά και διεθνή δίκτυα και συνεργασίες, σε υποστηρικτικούς ρόλους της επαγγελματικής ανάπτυξης,  στο ρόλο του διευθυντή της σχολικής μονάδας, σε πρωτοβουλίες σχολικών συμβούλων και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Στην ημερίδα, τέθηκε επίσης, το ζήτημα του στρατηγικού σχεδιασμού μιας Περιφέρειας για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση, στην οποία μπορούν να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα της στοιχεία, όπως η συνεργασία με τριτοβάθμια ιδρύματα, η ύπαρξη πολλαπλών φορέων επιμόρφωσης, οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και οι συνέργειες, που διαφέρουν σημαντικά από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στην ημερίδα, στην πολύ δύσκολη χρονική περίοδο της λήξης του διδακτικού έτους, ξεπέρασε τις προσδοκίες των συνδιοργανωτών, αποτυπώνοντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την άμεση συγκρότηση και υλοποίηση πολιτικών στο επίμαχο και διαρκές αίτημα των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση, το οποίο με τέτοιες συνεργασίες επιδιώκεται να καλυφθεί ως ένα βαθμό. Το πλήθος των εισηγήσεων και η ποιότητά τους αποδεικνύει ότι κάθε Περιφέρεια εμπεριέχει ένα μεγάλο γηγενές και αξιοποιήσιμο  επιμορφωτικό δυναμικό.

Την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης χαιρέτησαν ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παύλος Χαραμής, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής και εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ενώ παρευρέθησαν διευθυντές, Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί.

 

129 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply