ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θερίζει» στην Ελλάδα της κρίσης η εκμετάλλευση και η εμπορία ανθρώπων για εργασία

0

Θερίζει στον καιρό της κρίσης το trafficking, η εμπορία δηλαδή ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, καθώς μόνο μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 13 έως τις 20 του περασμένου μήνα, του Μαΐου, βεβαιώθηκαν στη χώρα μας, 246 παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση  με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας EMPACT- Trafficking in Human Beings της EUROPOL.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 26 χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν πάνω από 22.193 άτομα και 6.056 οχήματα και συνελήφθησαν συνολικά 133 για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν 221 πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.

Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική επικράτεια, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.450 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, σε βιομηχανικές περιοχές και σε οίκους ανοχής. Συνολικά, ελέγχθηκαν 3.044 άτομα και βεβαιώθηκαν 246 παραβάσεις και συγκεκριμένα, με τις 152 να αφορούν στο ωράριο εργασίας, 49 για ανασφάλιστη εργασία, 14 για παράνομη πρόσληψη, 1 για εξώθηση σε επαιτεία και 75 για άλλα αδικήματα, όπως πιστοποιητικά υγείας και άδεια εργασίας.

Leave a Reply