ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανώνυμη κληρονομιά των Γουηβέριων (86)

0

ΕΠΙΤΕΙΝΟΝΤΑΣ την αδημονία της Γώγας, η Ιζαμπώ της είπε ψυχρά πως ο γραφικός χαρακτήρας του τετραδίου θύμιζε τον Ανώνυμο Γουηβέριο κι αυτό δεν μπορούσε να είναι τυχαίο.

Η ΓΩΓΑ ανατρίχιασε καθώς θυμήθηκε τη σκιά που είχε δει και που έμοιαζε με του Βαλέριου!

ΕΚΤΟΣ και αν…, σκέφτηκε, αλλά δεν εκμυστηρεύτηκε τη σκέψη της στην Ιζαμπώ.

ΟΙ ΔΥΟ γυναίκες συνομίλησαν λίγο ακόμα αδιάφορα κι όταν έκλεισαν τα τηλέφωνά τους μόνο ικανοποιημένες δεν ένιωθαν.

Η ΣΚΙΑ του Βαλέριου ήταν εκεί.

***

Η ΓΟΥΗΒΕΡΙΑ Ιζαμπώ μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα κι αν το ήθελε.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ που την ακολουθούσε είχε ιδιαίτερο βάρος και αυτό δεν άλλαζε με τίποτα και βέβαια δεν είχε να κάνει με τη σχέση της με το Βαλέριο Γουηβέριο, που αν και θυελλώδης δεν είχε ως κατάληξη της το γάμο.

Η ΙΖΑΜΠΩ άλλωστε ήταν Γουηβέρια πολύ πριν συναντήσει το Βαλέριο και ασφαλώς πολύ μετά απ’ αυτόν.

ΑΥΤΗ η σχέση πάντως Ιζαμπώς και Βαλέριου είχε προβληματίσει κατά καιρούς τους Γουηβέριους για τις πολλές και απότομες εναλλαγές της που δημιουργούσαν πληθώρα προβλημάτων στο «σόι» που μόνο οικογένεια δεν ήταν.

ΥΣΤΕΡΑ προέκυψε στο προσκήνιο η Γώγα Γιακαβλούτσι και οι συναλλαγές του Βαλέριου με την Κύπρο και τότε ήρθαν τα πάνω-κάτω στη ζωή της.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια ήταν πια παρελθόν, ωστόσο δεν είχαν ξεχαστεί και κατά καιρούς προβλημάτιζαν την Ιζαμπώ που έβρισκε καταφύγιο στη συντροφιά της γηραιάς Μέδουσας Γουηβέριου.

ΗΤΑΝ άλλωστε και η μόνη που ήξερε πως ο Ανώνυμος και ο Κανένας ήταν το ίδιο πρόσωπο, σκοτεινό σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μυστικά των Γουηβέριων.

***

ΚΑΝΕΙΣ δεν το περίμενε ότι η Μέδουσα Γουηβέριου θα γινόταν τόσο οικεία προς τους άλλους Γουηβέριους έτσι ξαφνικά και όλοι αναζητούσαν το βαθύτερο λόγω της αλλαγής της, αλλά μάταια γιατί η ίδια δεν αποκάλυπτε σε κανέναν τις ενδόμυχες σκέψεις της.  Η αλλαγή ωστόσο είχε συντελεστεί μετά την συνάντησή της με τον Κανένα, ο οποίος ήταν περισσότερο ατιθάσευτος απ’ όσο αρχικά η ίδια θεωρούσε.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ καταφέρει ωστόσο να την γοητεύσει και η γηραιά Μέδουσα δεν έκρυβε ότι είχε απογοητευθεί απ’ αυτόν.

ΠΕΡΑ από τη γοητεία βέβαια υπήρχε ο προβληματισμός για τα όσα είχαν συζητήσει με αφορμή τη λέξη «Αειμπρέχοντα».

***

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί από τις επιδιώξεις του, παρ’ όλο τον «πάγο» που εισέπραξε από τη γηραιά Μέδουσα Γουηβέριου. Ο ίδιος επέμενε ότι ήταν Γουηβέριος κι όποιος δεν το αποδεχόταν κακό του κεφαλιού του.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ βέβαια εύκολο να πείσει τον οποιονδήποτε περί αυτού αλλά εκείνο που ήθελε ήταν να στείλει το μήνυμά του κι αυτό έκανε μιλώντας για τη λέξη-κλειδί «Αειμπρέχοντα».

ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ τη μπλόφα του περίμενε να δει τα αποτελέσματά της.

ΩΣ ΤΟΤΕ και επειδή είχε συνηθίσει να περιμένει, θα ετοίμαζε άλλες κινήσεις που δεν θα περνούσαν απαρατήρητες.

***

Η ΓΟΥΗΒΕΡΙΑ προσδοκία είχε υπερβεί κάθε όριο και άλλη διέξοδος δεν υπήρχε πλέον.

Ο ΜΠΡΕΚ καταλάβαινε πως χρειαζόταν αλλά με δραστικές πρωτοβουλίες για να μη χάσει τον έλεγχο της κατάστασης όσο ακόμα υπήρχε καιρός.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ στη Μέδουσα Γουηβέριου και ζήτησε να συναντηθούν επειγόντως.

Θανάσης Παντές

 

98 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply