ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ. Φάμελλος: Δεν κινδυνεύουν να χαθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών ελέω δασικών χαρτών

0

Ξεκάθαρα αρνητική, ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου στο ερώτημα της «Φ» αναφορικά με τον κίνδυνο που εφέρετο να ελλοχεύει για απώλεια της επιδότησης, όσων παραγωγών τα χτήματα είχαν χαρακτηριστεί δασικά, μετά την ανάρτηση των χαρτών και δεν είχαν διευθετηθεί! Ο κ. Φάμελλος, που βρέθηκε στην Καλαμάτα για το συγκεκριμένο κυρίως ζήτημα, το οποίο άλλωστε εκτός από εκείνο των απορριμμάτων, απασχόλησε μεγάλο μέρος της κατ’ ιδίαν συζήτησης που είχε με τους έξι δημάρχους της Μεσσηνίας, αλλά και αρκετή από την ομιλία που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Rex επεσήμανε πως οι αγρότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες, δεν πρέπει να ανησυχούν. «Επειδή οι δηλώσεις καλλιέργειας ολοκληρώθηκαν τώρα, αποφασίσαμε να συνεργαστούν ηλεκτρονικά οι δύο βάσεις, καθώς εδώ και πέντε μήνες έχουμε κοινή ομάδα εργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να έχουν προσωπική ενημέρωση οι αγρότες που στη δήλωση καλλιέργειάς τους, υπάρχει συνάφεια με δασική χρήση, ώστε να χρησιμοποιήσουν τον τελευταίο μήνα που έχουν διαθέσιμο και γι’ αυτό δώσαμε παράταση, για να κάνουν τις αιτήσεις αλλαγής χρήσης ή παραχώρηση κυριότητας και να είναι ενήμεροι, ώστε να μην έχει πρόβλημα η καλλιέργειά τους και η επιδότηση», απάντησε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση στοχεύει πάνω απ’ όλα στο καλό του πολίτη. «Αποδεικνύουμε στην πράξη, πως αν έχεις τη θέληση, την πολιτική βούληση και την τεχνική επάρκεια, μπορείς να κάνεις πολιτική για πολλούς και δεν είναι ανάγκη να δίνεις δάνεια με… αέρα σε λίγους», δήλωσε με νόημα βάλλοντας κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Φάμελλος και συνέχισε.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ… ΧΑΛΙ  ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

«Οι δασικοί χάρτες, αποκάλυψαν όλο το σύστημα εξουσίας της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, ότι πολλά πράγματα δηλαδή, γίνονταν πίσω από την πλάτη της διοίκησης και κάτω από το χαλί… Αν λοιπόν, οι αγρότες καλλιεργούσαν σε πρώην δασικές εκτάσεις χωρίς να τις έχουν παραλάβει  και χωρίς να έχουν αδειοτηθεί, αυτό που ίσχυε στο παρελθόν, απειλούσε τις επιδοτήσεις, ενώ οι δασικοί χάρτες, δημιουργούν κανονικότητα και ασφάλεια! Οι δασικοί χάρτες, είναι μια κλασσική τομή αστικού εκσυγχρονισμού και δεν αμφισβητούν την πραγματικότητα! Η πραγματικότητα μέχρι τώρα, αμφισβητούσε τη νομιμότητα και αυτό αποτελεί ευθεία δήλωση κατά των κυβερνήσεων που επέτρεπαν την παραβατικότητα και στην ύπαιθρο. Εμείς ερχόμαστε να λύσουμε θέματα παραβάσεων, να έχουμε κανονικότητα και περιβαλλοντικό ισοζύγιο», ανέφερε με νόημα ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος στη συνάντησή του με τους έξι δημάρχους της Μεσσηνίας, συζήτησε την καθυστέρηση των 5 από αυτούς, της αποστολής στοιχείων ορίων οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες.

5  ΣΤΟΥΣ 6 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ!

«Είχαμε αποφασίσει από το Μάιο του 2016 η περιοχή κατοικίας, εντός και εκτός σχεδίου, άρα οι περιοχές κατοικίας και αυτές των οικιστικών πυκνώσεων, να προσδιοριστούν από τους Δήμους στους χάρτες του Κτηματολογίου, ώστε οι πολίτες να μην έχουν καμία ανησυχία και να μπορούν να μην υποβάλλουν αντιρρήσεις για αυτές τις περιοχές. Δυστυχώς δεν υπήρχε κατάλληλη συνεργασία από τους Δήμους και στο τέλος Δεκεμβρίου που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, μόνο το 30% των Δήμων της χώρας είχε συνεργαστεί! Κάναμε συναντήσεις, στείλαμε επιστολές και από 51, σήμερα 40 δεν έχουν στείλει ακόμη τα στοιχεία και αυτό δημιουργεί θέμα στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να κάνουν αιτήσεις, να πληρώσουν αντίρρηση, να βρουν μελετητές, κάτι που δεν είναι αναγκαίο! Εμείς θέλουμε να λύσουμε προβλήματα όπως και με τους αγρότες», ανέφερε καταληκτικά ο υπουργός τονίζοντας πω η επίσκεψή του στην Καλαμάτα, καθυστέρησε προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί και η πρόταση θεσμικού πλαισίου για τη δασική πολιτική.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply