ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τις ευθύνες στην αντιπολίτευση και τους συμβασιούχους έριξε ο Σωκράτης Φάμελλος για τα σκουπίδια!

0

Δραματική, εν μέσω τουριστικής περιόδου, παραμένει η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους και της Καλαμάτας, λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων, οι οποίοι είδαν έκπληκτοι το Ελεγκτικό Συνέδριο να βάζει «χ» στην παράταση των συμβάσεων τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, που θα βγουν άμεσα στο δρόμο, διαμαρτύρονται γιατί είχαν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και οι πόλεις, ειδικά στη Μεσσηνία που έχει αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης, μετρούν ήδη τις πληγές τους… Στο επίκαιρο αυτό, μείζον ζήτημα, αναφέρθηκε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, επιρρίπτοντας –και γι’ αυτό- ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε Μέσα Ενημέρωσης! «Από τη μια πλευρά είναι η κοινωνία και από την άλλη, όσοι υπηρέτησαν παλιότερα την πολιτική, καθώς εργασία και ισονομία, δεν είχε η χώρα μας και αυτό είναι που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε κι εμείς να λειτουργήσουμε πιο αισιόδοξα, σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που δεν είναι στα παράθυρα της «τηλετρομοκρατίας», αλλά στην καθημερινή ζωή του Έλληνα!

Είχαμε εκ των προτέρων δηλώσει την πρόθεσή μας να ανανεώσουμε τις συμβάσεις αυτές, ώστε να μπορούν να έχουν σταθερή εργασία και το κάναμε στο όριο που μας επέτρεπε το Σύνταγμα, η ευρωπαϊκή νομοθεσία  και το Ελεγκτικό Συνέδριο! Ήμασταν οι μόνοι που είπαμε ότι θα επιτρέψουμε και θα δώσουμε τη δυνατότητα στους συμβασιούχους να ανανεώσουν συμβάσεις και το εφαρμόσαμε! Από τους 8 έχουν φτάσει στους 24 μήνες, όμως υπάρχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργεί αναστολή σε κάτι τέτοιο. Προφανώς, εμείς, δεν είμαστε εκπρόσωποι μιας χώρας που παρανομεί. Θα πρέπει με βάση τη νομοθεσία, να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο που να εγγυηθεί, όσο γίνεται περισσότερο την εργασία, γιατί αυτό θέλουμε», δήλωσε ο υπουργός που αναφέρθηκε σε όσα προωθούνται.

ΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Για να μην υπάρξει λοιπόν κανένα πρόβλημα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε τρεις κινήσεις.

  • Επιτάχυνση προκήρυξης δίμηνων συμβάσεων εργασίας, για να μη μείνει κανείς αυτή τη στιγμή χωρίς εργασία, ενώ έχει δηλώσει ο κ. Σκουρλέτης ότι δε θα μείνει απλήρωτη εργασία
  • Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, για να έχουμε 2.500 θέσεις εργασίας με ΑΣΕΠ
  • Προσπάθειες να μην έχει περιοδικό χαρακτήρα η εργασία και αποδείξαμε ότι μπορούμε.

Leave a Reply