ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θερίζουν τα ναρκωτικά με τους φορείς και στη Μεσσηνία να προβαίνουν σε διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων!

0

Aφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι παγκοσμίως η σημερινή ημέρα, καθώς η μάστιγα αυτή, οδηγεί στο θάνατο πολλούς νέους και όχι μόνο ανθρώπους καθημερινά!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η ενημέρωση είναι καθοριστικής σημασίας και στην κατεύθυνση, κινείται το  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νομού Μεσσηνίας, το οποίο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις που σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον 5.000 ατόμων, με την πρόληψη στο επίκεντρο! “Δεν μπορούμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια, να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας, Βαγγέλης Σιδερέας, με αφορμή τη σημερινή ημέρα και τις νέες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το ΚΕΠΕΨΥ.

“Έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία και το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και ως γονείς προς τα παιδιά μας, να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα. Εδώ είναι που ο καθένας από εμάς έχει και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο του”, ανέφερε ο κ. Σιδερέας, ενώ στο θέμα, δηλώνοντας τη στήριξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε και ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, κάνοντας λόγο για ηθική υποχρέωση!

“Πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά μας, καθώς τα ναρκωτικά, δεν είναι απλά ένας φόβος, είναι μια καθημερινότητα στη ζωή μας, που καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια”, δήλωσε ο κ. Χαμαργιάς τονίζοντας πως δεν αρκούν τα λόγια και τα ευχολόγια κατά των ναρκωτικών, αλλά χρειάζεται καθημερινά έργο, ενημέρωση και πρόληψη.  Η κοινωνική ανθρωπολόγος Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, έκανε ειδική αναφορά στον ελεύθερο χρόνο που έχει το παιδί και τον τρόπο που τον αξιοποιεί!”

Αν αξιοποιεί το χρόνο του με δημιουργικούς τρόπους, αυτό έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική του υγεία, γιατί όταν συμμετάσχει σε δραστηριότητες, όπως η άθληση, η μουσική και ο χορός, ενισχύει τις δεξιότητές του και βρίσκει ανακούφιση στα έντονα και άσχημα συναισθήματα και περιορίζονται οι παράγοντες εκείνοι που οδηγούν στη χρήση ουσιών”, επεσήμανε, ενώ  ειδική αναφορά οι υπεύθυνοι έκαναν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΛΙΟ

· Απόψε στις 8 το βράδυ, στο γήπεδο του ξενοδοχείου Elite City Resort, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ στο οποίο θα μετάσχουν οι ομάδες Καλαμάτα BC, Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης και Δίων Κυπαρισσίας.
· Την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η θεατρική ομάδα “Χιλιοδέντρι” θα παρουσιάσει το παιδικό θεατρικό έργο “Το βέλος που δεν πληγώνει”, με δωρεάν είσοδο στο κοινό.
· Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στην Πύλο, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στις 8.30 το βράδυ, το Ωδείο της περιοχής θα πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση.

  • Τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στα Φιλιατρά, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παράσταση.

Leave a Reply