ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κίνηση ματ από την Ενωση Μεσσηνίας η απορρόφηση τριών συνεταιρισμών!

0

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΛΥΚΟΤΡΑΦΟΥ, ΛΕΥΚΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Ως κίνηση ματ χαρακτηρίζεται η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενωση Μεσσηνίας» να αποδεχτεί τις αιτήσεις τριών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών και ενταχθούν στο δυναμικό της.

Πρόκειται για τους συνεταιρισμούς Λυκοτράφου, Λευκοχώρας και Βελίκας, οι οποίοι με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ζήτησαν την ένταξή τους στην «Ενωση Μεσσηνίας».

Οι παραπάνω συνεταιρισμοί που λόγω του θεσμικού πλαισίου και των νέων συνθηκών είχαν καταστεί ανενεργοί, δεν είχαν όμως χρέη και άλλα βάρη, αποφάσισαν να προσχωρήσουν στην Ενωση Μεσσηνίας, η οποία αναπτύσσεται δυναμικά, μετά την εξυγίανσή της από τη διοίκηση του Κώστα Κατσούλη, και να συμμετάσχουν με τα μέλη τους στην προσπάθεια ανασύνταξης του συνεταιριστικού κινήματος στη Μεσσηνία.

Και οι τρεις συνεταιρισμοί με αρκετά περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα από αξιοποίηση ακινήτων τους, ενισχύουν σημαντικά την καθαρή θέση και τη δυναμική της Ενωσης Μεσσηνίας, δήλωσε χθες στη «ΦΩΝΗ» ο πρόεδρός της Κώστας Κατσούλης, τονίζοντας ότι η κίνηση των τριών συνεταιρισμών και η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω διεύρυνσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ενδεχόμενο απορρόφησης και άλλων συνεταιρισμών είναι ανοιχτό, καθώς υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον, μετά τις επιτυχημένες κινήσεις της Ενωσης για τη στήριξη των Μεσσηνίων παραγωγών σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Κατσούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ενωσης Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι οι κινήσεις και οι στρατηγικές συμμαχίες αποδίδουν τώρα καρπούς και τα προβλήματα που κληρονόμησε από το παρελθόν βρίσκουν σιγά-σιγά τη διευθέτησή τους, αφού η διαπραγματευτική δυναμική της Ενωσης καθημερινά ενισχύεται, ενώ με τον εκσυγχρονισμό της έχει βελτιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών προς τους παραγωγούς, οι οποίοι την εμπιστεύονται και τη στηρίζουν.

Leave a Reply