ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκουπίδια, Δασικοί Χάρτες, επίσκεψη Φάμελλου κ.ά.

0

ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί γράφονταν αυτές οι σειρές ενώ οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο και τα σκουπίδια αυξανόταν συνεχώς χωρίς ωστόσο και ιδιαίτερα να ενοχλούν όσους εξ αποστάσεως ασφαλείας τα «καμάρωναν»!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ασφαλώς για το σημαντικότερο ίσως ζήτημα των τελευταίων ημερών χωρίς ωστόσο να φαίνεται να ανησυχούν όσο χρειάζεται πολίτες αλλά και οι αρμόδιοι που τεχνηέντως δηλώνουν αναρμόδιοι χωρίς πάντως να πείθουν.

ΚΙ ΟΜΩΣ τα Σκόπια είναι βραδυφλεγής βόμβα που μπορεί να απασφαλίσει ανά πάσα στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ γίνονται αλλά το ζήτημα είναι αν ακούνε εκείνοι που θα έπρεπε να καταλαβαίνουν.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ δυστυχώς έγιναν και αυτά ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης κι αυτό είναι βέβαια υποκριτικό μιας και οι ευθύνες όλων των κυβερνώντων διαχρονικά στο θέμα αυτό είναι δεδομένες.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άμεση λύση και αυτή είναι η αποκομιδή τους από τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ όπου οι απασχολούμενοι σε αυτόν θα έχουν μόνιμη απασχόληση μιας και σκουπίδια πάντα υπάρχουν και οι ασχολούντες μαζί τους καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

ΕΚΤΟΣ κι αν ήδη έχει επιλεγεί ο τρόπος της ιδιωτικοποίησης και σε αυτή την περίπτωση οπότε αναμένεται να δούμε άλλες καταστάσεις.

***

ΕΚΤΟΣ από τα σκουπίδια βέβαια υπάρχουν και οι δασικοί χάρτες και σε αυτούς αναφέρθηκε εκτενώς ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Καλαμάτα.

ΠΟΙΟΥΣ έπεισε με τα όσα είπε, θα το δούμε σύντομα.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ πάντως στα λεγόμενά του προϋπήρχε.

Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ των πολιτών όμως που είναι έντονη, δεν είναι αδικαιολόγητη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις τα έχει καταφέρει «τόσο καλά» που να μην το εμπιστεύονται οι πολίτες ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούνε όλα αυτά τα κούφια λόγια και ηχηρά «περί νομιμότητας».

ΠΩΣ θα είναι νόμιμοι οι πολίτες όταν το κράτος δεν είναι;

ΓΙΑ ποια νομιμότητα γίνεται λόγος όταν οικειοποιείται την επίκληση της η κομματική σκοπιμότητα;

ΚΑΤΑ τ’ άλλα  η επίσκεψη Φάμελλου μπορεί να χαρακτηριστεί και εποικοδομητική.

Ο ΙΔΙΟΣ έδειξε ότι είναι υπέρ του διαλόγου και αυτό ασφαλώς είναι θετικό στοιχείο.

***

ΔΕΝ ΞΕΡΩ κατά πόσο θα συζητηθεί σοβαρά η πρόταση μομφής κατά του Καμμένου που πρότεινε στην ηγεσία της ΝΔ ο Σαμαράς,  όσο και αν είναι δεδομένο πλέον ότι ο εταίρος του Τσίπρα έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τον τελευταίο καιρό προκαλώντας έντονη δυσφορία.

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ πάντως είναι να μη γίνει τελικά η πρόταση μομφής, γιατί αν γίνει το αποτέλεσμα θα είναι να βγει ενισχυμένη η κυβέρνηση και αυτό προφανώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν το επιθυμεί.

ΜΕΝΕΙ πάντως να δούμε τι θα κάνει τελικά η ΝΔ γιατί δεν αποκλείεται να προτιμήσει εν τέλει την πρόταση μομφής.

***

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού το πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ΦΕΤΟΣ είναι η πρώτη φορά που η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια έχει την αποκλειστική ευθύνη των επιλογών του προγράμματος κι αυτό βέβαια έχει τη δική του σημασία.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ καμία αμφιβολία πως το Δ.Φ.Χ.Κ. είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που έχει συμβάλει σημαντικά στην προβολή της πόλης.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ πάντως τα περισσότερα ανοίγματα του στην τοπική κοινωνία.

***

ΜΟΥ του είπανε και δεν το πίστευα!!

Η ΝΔ σε επίπεδο Τ.Ο. Καλαμάτας βρίσκεται σε εγρήγορση για την πορεία προς τις εκλογές.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία όλων των διατελεσάντων προέδρων για να οργανωθούν καλύτερα και να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ για το κουράγιο τους να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους και μένει να το δούμε και να επιβεβαιώνεται στην πράξη βεβαίως.

ΓΙΑΤΙ βέβαια εκεί θα κριθούν όλα κι όλοι.

ΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ πάντως θ’ ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις και μεγάλο θα είναι το παρασκήνιο που θα προκύψει.

***

ΑΝ και η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως η ΝΔ προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές πλέον ότι εύκολα συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν για το εύρος της πιθανολογούμενης νίκης της ΝΔ στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές και να γίνουν.

ΜΠΟΡΕΙ το προβάδισμα να είναι σταθερό υπέρ της ΝΔ, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν αρχές του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ τότε αντιπροσώπευε την ελπίδα, ενώ σήμερα η ΝΔ έτσι και αλλιώς δεν την αντιπροσωπεύει αλλά εισπράττει τη δικαιολογημένη δυσφορία προς την κυβέρνηση.

Η ΝΔ μπορεί να προηγείται δημοσκοπικά αλλά δεν πείθει και η πιθανή νίκη της στις εκλογές μπορεί να αποδειχτεί πύρρεια.

ΟΛΑ ΠΑΝΤΩΣ θα κριθούν στην κάλπη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

ΕΙΝΑΙ πολύ πιθανό πάντως οι γαλάζιοι ενθουσιασμοί να βγούν τελικά ξινοί.

ΜΟΝΟ γι’  αυτούς ελπίζουμε και όχι για τη χώρα, που έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρείται από τους πρώην και τους νυν.

ΚΑΛΗ εβδομάδα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

116 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply