ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στραμμένα στο ΦΟΔΣΑ τα βλέμματα για να «δούμε» λύση ή όχι για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο!

0

Την κυβέρνηση να αναλάβει πολιτική λύση, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος, καλεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε περίπτωση που ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων δεν λάβει ούτε αυτή τη φορά απόφαση, αναφορικά με την υπογραφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την υλοποίηση του έργου.

“Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δυναμώσει το βηματισμό της και να λάβει αποφάσεις, γιατί αν περιμένει να ληφθούν αποφάσεις από “κάτω” δε θα λυθεί το ζήτημα”, ανέφερε ο κ. Νίκας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, μετά την επίσκεψη Φάμελλου στην Καλαμάτα, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους! Ο κ. Φάμελλος μάλιστα, είπε πως δε μπορεί να διανοηθεί πως η Αυτοδιοίκηση δεν θα αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας πως δε γίνεται να μην αποφασίσει ο ΦΟΔΣΑ!

Γνωρίζοντας λίγο περισσότερο τη μια… χούφτα των δημάρχων που αντιδρούν ωστόσο, ο κ. Νίκας επεσήμανε πως μόνο η κυβέρνηση μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση! “Ας πάρουν αυτοί αποφάσεις κι εμείς με θάρρος θα τις υλοποιήσουμε ώστε να τελειώσει το θέμα της διαχείρισης που μας ταλαιπωρεί 30 χρόνια! Σ’ αυτούς ανήκει η μεγάλη ευθύνη! Ο ΠΕΔΣΑ είναι πλέον Νόμος του κράτους και περιμένουμε την προγραμματική σύμβαση, αν ο ΦΟΔΣΑ δε θέλει, τα σκουπίδια δεν μπορεί να είναι στους δρόμους, στα βουνά και τα λαγκάδια! Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίας οι οποίες προφανώς έχουν κόστος, καθώς θα επιβληθούν τέλη”, δήλωσε με νόημα αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Έτσι πλέον, το μόνο που απομένει, είναι να συνεδριάσει ο ΦΟΔΣΑ στον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος πέταξε το μπαλάκι. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα και πόσο πίσω μπορεί να πάμε για μια ακόμη φορά!

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply