ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βούλιαξε» η παραλία της Καλαμάτας στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας

0

Πέραν των καταγγελιών για τις κλήσεις που έπεσαν… βροχή σε πολλά οχήματα, η 2η Γαλάζια Νύχτα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών να κατακλύζουν την παραλιακή ζώνη το βράδυ της Παρασκευής. Η εκδήλωση, μετά και από τη φετινή επιτυχία, καθιερώνεται ως θεσμός, για να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου, συμβάλλοντας στην προβολή της περιοχής, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλίας.

Στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, οι παραβρισκόμενοι διασκέδασαν ακούγοντας μουσική, χορεύοντας, αλλά και κάνοντας νυχτερινό μπάνιο, όλο το μήκος της παραλιακής οδού, από την κεντρική προκυμαία του λιμένα μέχρι το ξενοδοχείο Filoxenia. Ο Δήμος Καλαμάτας, είχε προετοιμάσει εκδηλώσεις σε 4 κεντρικά σημεία της ακτογραμμής, την προκυμαία, την Ανάσταση, το δημοτικό πάρκινγκ και τις νεροτσουλήθρες κοντά στο Filoxenia, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, είχαν οργανώσει παράλληλες δραστηριότητες. Ξεχωριστή, ήταν η πρόβα για τη διεκδίκηση του Ρεκόρ Guinness στον Καλαματιανό χορό, αλλά και οι εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τοπικά μουσικά σχήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις δώρων από τους συμμετέχοντες ραδιοφωνικούς σταθμούς και προσφέρθηκαν κεράσματα, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών, εκτός από την Αστυνομία, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και τη Δημοτική Αστυνομία, δραστηριοποιήθηκε ομάδα ναυαγοσωστών του Δήμου και υπήρξε κάλυψη σε θέματα Πρώτων Βοηθειών εκ μέρους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας ΓΑΙΑ.

Οι στόχοι του Δήμου, που ήταν η προβολή της Καλαμάτας, η διασκέδαση και η φυγή από την καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς και η τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην παραλία της Καλαμάτας, επετεύχθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης τελέστηκαν και τα εγκαίνια της έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

egkainia-ekthesis

Ο Δήμος εκφράζει ευχαριστίες στην επιχείρηση εμφιάλωσης νερού «Ανδανία», που διέθεσε περί τις 10.000 μπουκάλια νερό, στην επιχείρηση παγοποιΐας Σπανούδη που πάγωσε το νερό, καθώς και στον περιπτερά που εδρεύει στο Δημοτικό Πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου, ο οποίος διέθεσε μία παλέτα με μπουκάλια νερού.

Leave a Reply