ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δυόμιση χρόνια τώρα βάζουμε σε τάξη όλο αυτό το συνονθύλευμα αναρχίας που επικρατούσε στον αθλητισμό»

0
    ΣΚΛΗΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΣΚΛΗΡΗ τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου απευχόμενος τις κακές εξελίξεις ειδικά στο μιντιακό τοπίο με την εμπλοκή μεγαλοπαραγόντων, επισήμανε πως η κυβέρνηση τα τελευταία δυόμιση χρόνια επιδιώκει να βάλει σε τάξη το «συνονθύλευμα αναρχίας που επικρατούσε στον αθλητισμό»!
Η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινέα: «Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τροποποιητικές διατάξεις του ν. 2725/1999. Τονίζω(!!!) πως δεν πρόκειται για ένα νόμο-πλαίσιο ο οποίος επιτάσσει εντατικό δημόσιο διάλογο. Πρόκειται για ένα μινι-νομοσχέδιο που προσπαθεί να συνθέσει το διαλυμένο παζλ του αθλητισμού. Δυόμιση χρόνια τώρα βάζουμε σε τάξη όλο αυτό το συνονθύλευμα αναρχίας που επικρατούσε στον αθλητισμό.
Με ικανοποίηση, στη χθεσινή ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων, δεχθήκαμε τα θετικά σχόλια στα προτεινόμενα άρθρα τα οποία σύμφωνα τον δικό τους τεκμηριωμένο λόγο κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτό, όμως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η τάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μας κουνάει το δάχτυλο πάνω σε ένα υπερκομματικό ζήτημα, την ίδια στιγμή που η ίδια είχε δημιουργήσει την μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοθηρίας μέσω της άσκησης πολιτικής υπέρ των ημετέρων.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;;;
Τα διπλά ΑΦΜ, τις εταιρικές συνενώσεις, τη διαγραφή χρεών χωρίς καταλογισμό ευθύνης σε υπαίτιους;;;
Την πλήρη απαξίωση των ερασιτεχνικών σωματείων υπέρ των ανώνυμων εταιρειών;;;
Να θυμηθεί κανείς το σύστημα 40 χρόνων που ψήφιζε χαριστικές τροπολογίες εν μια νυκτί, που κατασπαταλούσε χρήματα προς όφελος φίλων και κουμπάρων;;;
Τα σωματεία φαντάσματα που ρουφούσαν κρατική επιχορήγηση και δεν είχαν πάει ούτε μέχρι τον τυπογράφο για σφραγίδα;;;
Να θυμηθούμε χρηματοδοτήσεις για στάδια που νόμιζες ότι θα χτιζόταν το μαρακανά με το ύψος της δαπάνης και στο τέλος έβγαινε ένα κακοφτιαγμένο γηπεδάκι τοπικής ομάδας…
Τα ξεχνάμε όλα αυτά;;;
Μήπως να θυμηθούμε το πρόσφατο σκάνδαλο που αποκαλύψαμε με τα 25 και πλέον άφαντα εκατομμύρια ευρώ της Κάρτας Υγείας Αθλητή;;; …που μάλιστα εμπλέκεται και ένας αχυράνθρωπος της αμαρτωλής ΕΠΟ από τα μέρη μου;;;
Μήπως, κυρία Καραμανλή, να θυμηθούμε τους υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων που έπαιρναν το ταμείο του υπουργείου τους για την περιφέρειά τους για μια χούφτα ψήφους…;;;
Γήπεδο 5Χ5 κατασκεύασε σε χωριό της επαρχίας του προηγούμενου υφυπουργού σας… όπου ο μικρότερος κάτοικος εκεί ήταν 63 ετών!!!
Και επειδή σας άκουσα στην επιτροπή να κόπτεστε για το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και την γνωμοδότησή του, μπορώ αν θέλετε να σας δώσω τις θέσεις του και το έργο του. Να τα μελετήσετε με την ησυχία σας μιας και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο καταγράφοντας πόλη πόλη, χωριό χωριό τα προβλήματα που υπάρχουν…. όταν εσείς και οι όμοιοί σας διαμορφώνατε άποψη για τον αθλητισμό μεταξύ των γραφείων των προέδρων των ΠΑΕ.
Τέλος, από αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο ΕΣΡ διότι με την ισχυρή παρουσία μεγαλοπαραγόντων στη μιντιακή αρένα…. φοβάμαι πως θα ξεκινήσει ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι οπαδικών «μηχανών του κιμά» που θα διαβρώνει συνειδήσεις.
Μακάρι να ΜΗΝ βγω «μάντης κακών εξελίξεων»
Η πορεία του καθενός από το μετερίζι του αθλητισμού είναι διαφορετική.
Άλλοι καταφεύγουν σε συμβουλές υπόδικων για προσωπική ανέλιξη και άλλοι ζημιώνονται ψυχικά και οικονομικά για τις ρομαντικές ιδέες τους.
Ο Κωνσταντινέας δεν είναι ούτε του ΙΒΑΝ, είτε του ΓΙΑΝΝΗ, ούτε του ΔΗΜΗΤΡΗ, ούτε του ΒΑΓΓΕΛΗ…
Κάποιοι άλλοι ψάχνουν για πολιτικούς πατεράδες.
Ευχαριστώ!!!»

140 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply