ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κανονικά η αποκομιδή σκουπιδιών στην Καλαμάτα – Χάρη στην κατανόηση των εργαζομένων!

0

Η λογική είναι αυτή που… πρυτάνευσε τελικά στην Καλαμάτα, όσον αφορά στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμβασιούχων να κάνει πίσω και να την εικόνα της πόλης, να ανακτά σταδιακά, τη χαμένη της αίγλη!

Η ευτυχής αυτή συγκυρία, στην πόλη που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη δυναμική στον τουρισμό, προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες, ήρθε δεν επηρεάστηκε από το χθεσινό «ναυάγιο» στο οποίο κατέληξε η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος τους είπε πως η νομοθετική πρόταση που του παρουσίασαν «δεν μπορεί να σταθεί νομικά, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη τροπολογία του υπουργείου να ενσωματωθεί η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα όρια ηλικίας, συμμετοχή στον διαγωνισμό άνω των 45. Την ίδια ώρα, η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, προκάλεσε παρέμβαση του εισαγγελέα, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ  Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η αποκομιδή, ξεκίνησε κανονικά το σαββατοκύριακο και συνεχίζεται, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ευχαριστεί δημόσια τους εργαζομένους για την κατανόησή τους και να επισημαίνει πως χωρίς τους συμβασιούχους, δεν μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αποκομιδή! «Σε σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων με τους συμβασιούχους, αποφασίστηκε η αποχή από την κατάληψη του μηχανοστασίου κι έτσι ξεκινήσαμε την αποκομιδή και συλλέξαμε 280 τόνους», δήλωσε ο  Θανάσης Βασιλόπουλος και συνέχισε. «Ευτυχώς, η λογική πρυτάνευσε και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό, τους συμβασιούχους που έδειξαν κατανόηση και χθες συνεχίστηκε κανονικά η αποκομιδή, με όλο το στόλο και τη συμμετοχή και αρκετών συμβασιούχων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα στην εβδομάδα θα επανέλθει η πόλη στην προηγούμενη κατάστασή της», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος δηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη σημαντική συμβολή των συνταξιούχων. «Εμείς έχουμε 48 συμβασιούχους, χάρη στους οποίους κάνουμε τη δουλειά μας, καθώς έχουμε μόνο 25 μόνιμους, ενώ καθημερινά χρειαζόμαστε για τις ανάγκες του Δήμου 44 άτομα», ανέφερε με νόημα ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply