ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχεδιασμός με λίγες μεταγραφές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά στον Ευκλή

0
 • ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
 • ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΚΙΑΣ: «Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ…»
 • Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ευκλής Καλαμάτας αγωνίστηκε στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και κατάφερε να μην παρεκκλίνει του αρχικού του σχεδιασμού του που είναι να καθιερωθεί ως μια μόνιμη παρουσία στην Α΄ Ανδρών εξασφαλίζοντας την παραμονή του.
  Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ευκλής κατετάγη στην 8η θέση και ισοβάθμησε με τον Άτλα (7ος) έχοντας 8 νίκες και 14 ήττες σε 22 αγώνες. Η συγκομιδή του ήταν 30 βαθμοί, αρκετά ικανοποιητική με επίθεση 1138 και άμυνα 1278.
  Την ικανοποίησή του από την πορεία της ομάδας εκφράζει και ο προπονητής του συλλόγου, Ηλίας Στακιάς ο οποίος για 7η συνεχή χρονιά παραμένει στο «τιμόνι», όπως επίσης υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών του Ευκλή. Ο κ. Στακιάς έχει να δείξει καλό έργο από τη θέση του προπονητή την οποία κατέχει εδώ και χρόνια, με την ομάδα να κάνει σταθερά βήματα προόδου, με αποκορύφωμα βεβαίως την προ διετίας ανόδου της στην μεγάλη μπασκετική κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
  «Ο στόχος ήταν η παραμονή και επετεύχθη!» ξεκαθάρισε μιλώντας στη «Φ» ο νεαρός προπονητής που παραμένει για μια 6η συνεχή χρονιά στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας του συλλόγου ενώ είναι υπεύθυνος και στην υποδομή. «Όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα η παραμονή ήταν υπόθεση πολλών ομάδων που πάλεψαν μέχρι το τέλος για να την κερδίσουν. Εμείς καταφέραμε να ανανεώσουμε την συμμετοχή μας στην κατηγορία, ξεπερνώντας όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν και να μείνουμε εντός στόχων.»
  Όσο για το πρωτάθλημα οι εντυπώσεις του Ηλία Στακιά ήταν συγκεκριμένες… «Το πρωτάθλημα ήταν “τριών ταχυτήτων” καθώς είχαμε δυο ομάδες στην κορυφή (Καλαμάτα 1980 και Σπαρτιατικό ΓΣ) που διεκδικούσαν την άνοδο, δυο ομάδες που εξασφάλισαν εύκολα μια θέση στην 4αδα (ΓΣ Μεσσήνης και Πελασγός) και μετά όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα όλοι οι υπόλοιποι παλέψαμε για την παραμονή, με την ομάδα της Θουρίας να την εξασφαλίζει σχεδόν από τις αρχές του α΄ γύρου!»

   Τόπος στα νιάτα…


  Είναι πλέον σαφές πως για κάθε αθλητικό σύλλογο της χώρας το μέλλον είναι η νέα γενιά αθλητών κι εκεί εστιάζουν μέσα από τις ακαδημίες τους οι άνθρωποι του Ευκλή. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ευκλής κατέβασε ομάδα και στις αναπτυξιακές κατηγορίες, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο απόρροια του αξιόλογου έργου που γίνεται στις ακαδημίες.
  Ο νεαρός κόουτς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε νεαρούς αθλητές όπως οι Μανωλάκης, Καράμπελας, Χασανάκος, Φωτάκης και Πάνιας, οι οποίοι αισιοδοξεί πως θα αποτελέσουν στο μέλλον τον πυρήνα της ανδρικής ομάδας. άλλωστε ζητούμενο είναι τα επόμενα χρόνια ο Ευκλής να στελεχώνεται από δικά του παιδιά.

   Σχεδιασμός με λίγες μεταγραφές

  Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ο Ευκλής ξεκίνησε το σχεδιασμό τη νέας ημέρας! stakias-hliasΣτα πλάνα των ανθρώπων της διοίκησης και του προπονητή είναι μια ελαφριά ενίσχυση με την απόκτηση 4-5 παικτών που θα καλύψουν όποια κενά υπάρχουν ενώ ευκαιρίες θα δοθούν ξανά σε νέα παιδιά, αφού όπως προαναφέραμε στόχος είναι στο μέλλον ο πυρήνας του Ευκλή να αποτελείται από παίκτες που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις ακαδημίες του.
  Αυτό επιβεβαιώνει και ο νεαρός κόουτς Ηλίας Στακιάς μιλώντας στη «Φ» «Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει… Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα νεανικό σύνολο το οποίο θα “παντρέψουμε” με κάποιους έμπειρους παίκτες, συνθέτοντας έτσι μια περισσότερο ανταγωνιστική εικόνα που θα διεκδικήσει ό,τι το καλύτερο στο νέο πρωτάθλημα!
  Μεταγραφικά αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ονόματα ακόμα, θα ενισχυθούμε όμως ουσιαστικά, με ορισμένους αθλητές που θα καλύψουν τις ανάγκες»…

  Leave a Reply