ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δώρο… ζωής από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στους καρκινοπαθείς της Μεσσηνίας!

0

synenteyksh-nosokoemio

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, που θα φιλοξενήσει τη νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει από την ταλαιπωρία του ταξιδιού στην Αθήνα τους 300 περίπου καρκινοπαθείς της Μεσσηνίας! Ανάμεσά στα άτομα αυτά βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως είναι και ορισμένοι από την %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82Τρίπολη, τον Πύργο, αλλά και την Αθήνα, με τον επόμενο στόχο του νοσηλευτικού ιδρύματος, να θέλει την κατασκευή και λειτουργία και Ακτινοθεραπευτικής Μονάδας, την οποία έχει πραγματικά ανάγκη η Πελοπόννησος! Ο αρχικός στόχος, της λειτουργίας αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο, επιτυγχάνεται, καθώς βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, χάρη στη δωρεά του μεγάλου Μεσσήνιου επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος θα καλύψει το κόστος του νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος και όχι μόνο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Ο συμπατριώτης μας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ύστερα από συνεργασία που είχαμε μαζί του, αποφάσισε να κάνει δωρεά στο Νοσοκομείο μας, όλον τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται αυτή η νέα μονάδα για να λειτουργήσει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες, ανακοινώνοντας τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για το σύνολο των κλινών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και φυσικά, του μηχανήματος στο οποίο γίνονται οι διαλύσεις των κυτταροστατικών φαρμάκων. Ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των συνεργατών του, τον κ. Κωνσταντακόπουλο, για την πραγματικά πολύ σημαντική συμβολή του. «Ο χώρος που γίνονται σήμερα οι χημειοθεραπείες, δεν είναι αυτός που πρέπει, καθώς δεν προσφέρει τις ανέσεις που χρειάζονται στην παροχή, τέτοιων υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο κ. Μπέζος, ο οποίος επεσήμανε πως μέχρι τώρα, οι χημειοθεραπείες γίνονται στον ίδιο χώρο με την παροχή υπηρεσιών, στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, κάτι που δυσκολεύει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της μονάδας. «Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας νέας, αυτόνομης και οργανωμένης Μονάδας Χημειοθεραπείες, όπου θα παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες, καθώς κάθε μήνα, γίνονται 300 συνεδρίες», ανέφερε ο διοικητής.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ

Δηλώσεις για το θέμα ευχαριστώντας από την πλευρά του, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, να κάνει και διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας  Γιάννης Αδαμόπουλος. «Συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που έχουμε μεταφερθεί στο νέο Νοσοκομείο και από την πρώτη στιγμή, διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε ένας ιδιαίτερος χώρος, για την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών. Βρήκαμε ένα χώρο στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όμως πλέον υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί νέος χώρος και να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που είναι άξιος συνεχιστής του πατέρα του, του καπετάν Βασίλη, αλλά και σε όσους βοηθούν το ίδρυμα. Στην Ελλάδα, είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, συνεισφέρουν και  καλύπτουν το κενό που υπάρχει, όπου υπάρχει στην κρατική πρόνοια», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο αριθμός των καρκινοπαθών, δεν έχει αλλάξει, απλώς πλέον, δε χρειάζεται να πηγαίνουν στην Αθήνα και να ταλαιπωρούνται περαιτέρω. «Πολλοί από αυτούς του καρκινοπαθείς, αναγκάζονταν να ταξιδεύουν στην Αθήνα για παρακολούθηση ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις! Τώρα, με την έλευση του ογκολόγου, οι ασθενείς παραμένουν στο  Νοσοκομείο μας, γλιτώνοντας τις μετακινήσεις, έξοδα και ταλαιπωρία. Το νοσοκομείο αναβαθμίζεται και θα μπορέσουμε να καλύψουμε και τους όμορους νομούς και να αποτελέσουμε ένα νοσηλευτικό κέντρο στην Πελοπόννησο», επεσήμαινε ο κ. Αδαμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μηχάνημα που θα αγοράσει ο κ. Κωνσταντακόπουλος, δημιουργεί το σχήμα των φαρμάκων και είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι ειδικής – νέας τεχνολογίας και θα είναι ασφαλές και για το προσωπικό.
Η νέα Μονάδα, αν όλα πάνε καλά, θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο, με το ίδρυα να… τρέχει τις διαδικασίες για τη δημιουργία και της Ακτινοθεραπευτικής Μονάδας, με το Γιώργο Μπέζο να κάνει λόγο για έναν διεκδικήσιμο στόχο, που έχει τεθεί στην ηγεσία του υπουργείου, για την υλοποίηση του οποίου, το Νοσοκομείο, πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply