ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και επίσημα στον… αέρα η δακοκτονία καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη προμηθευτεί το φάρμακο!

0

agrotes-aleiferh-2

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στους δρόμους βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι αγρότες της Μεσσηνίας, οι οποίοι τη Δευτέρα, θα συμμετάσχουν σε παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους. Χθες, στο πλαίσιο της αγωνιστικής τους δράσης, συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, θέτοντας επί τάπητος, το ζήτημα της δακοκτονίας που είναι και φέτος στον… αέρα. «Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, τονίζοντας πως πρέπει να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
«Για μια ακόμη χρονιά, βλέπουμε πως πάμε να πάθουμε την ίδια ζημιά  με πέρυσι, παρότι τους ειδοποιήσαμε από τον Ιούνιο, βλέποντας την καταστροφή που θα ερχόταν, όχι μόνο δεν έγινε κάτι, αλλά δεν μας αποζημίωσαν κιόλας», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού Κώστας Αποστολόπουλος, εκφράζοντας το φόβο πως και φέτος θα συμβεί το ίδιο. «Παγίδες δεν έχουν ακόμη μπει, οι οποίες έπρεπε να έχουν από τοποθετηθεί από τις αρχές Ιουνίου, ενώ δεν ξέρουμε καν πότε θα γίνει ο πρώτος ψεκασμός», επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος που στάθηκε στο θέμα του καιρού, ο οποίος μέχρι στιγμής ευνοεί κάνοντας λόγο για παιχνίδια του υπουργείου στις πλάτες τους.
Οι αγρότες ζήτησαν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα, ενώ διαμαρτυρήθηκαν στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη για τη μη καταγραφή της ζημιάς ώστε να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ όμως είχε δεσμευτεί η Περιφερειακή Αρχή, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία είχαν παραστεί!

ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!

«Εμείς προσπαθήσαμε, όμως η διαδικασία αποζημίωσης από τα ΠΣΕΑ είναι κάτι που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία μιλώντας για το τι γίνεται φέτος, εξήγησε πως δεν πρόκειται για ολιγωρία της Περιφέρειας και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση, δεν έχει μεριμνήσει ακόμη, για την προμήθεια του φαρμάκου! «Ξέρετε ότι μιλάμε όλοι οι αντιπεριφερειάρχες από την Κρήτη, από όλοι την Ελλάδα, για το πόσα κιλά έχει κάθε διεύθυνση, αφού δεν υπάρχει φάρμακο για τους πρώτους ψεκασμούς; Η πιο επιεικής μάλιστα εκτίμηση, κάνει λόγο για τέλος Αυγούστου», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας η οποία μίλησε για λάθος χειρισμούς και παραλλήλισε το θέμα με εκείνο της μεταφοράς των μαθητών!

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας και Γιάννης Κυριακόπουλος και Αντώνης Παρασκευόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος, επεσήμανε πως ενημερώθηκε το υπουργείο έγκαιρα, όμως όχι μόνο καθυστέρησαν οι απαραίτητες διαδικασίες, αλλά και  η χρηματοδότηση ήρθε ανεπαρκέστατη! «Εμείς ως επιστήμονες, αναγκαζόμαστε να κάνουμε ψεκασμούς επί τη βάση λογιστικών κριτηρίων και για φέτος, παρόλο που είχαμε 1 εκατ. δέντρα παραπάνω, η χρηματοδότηση ήταν ίδια με πέρυσι, κι έτσι μπορούμε να κάνουμε μόνο 2,2 ψεκασμούς», εξήγησε απευθυνόμενος στους αγρότες ο κ. Κυριακόπουλος, ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως πρέπει η ευνομούμενη πολιτεία, να ξεκαθαρίσει ποιος θα κάνει τι, καθώς δεν μπορεί στο τέλος Φεβρουαρίου να έρχονται οδηγίες, στρέφοντάς του στα συναρμόδια υπουργεία!

ΑΠΟΤΙΣΤΑ ΤΑ ΧΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΩ… ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Οι αγρότες, έθεσαν ένα ακόμη ζήτημα, που απασχολεί ειδικά αυτούς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, επισημαίνοντας στην Ελένη Αλειφέρη, πως το αρδευτικό ζήτημα της Μεσσηνίας, παραμένει κατεστραμμένο, από τις πλημμύρες που έπληξαν πέρυσι τη Μεσσήνη. «Μάθαμε ότι αποφασίσατε στην οικονομική επιτροπή να διαθέσετε 245.000 ευρώ για την ανακατασκευή, όμως ακόμη ο εργολάβος δεν έχει ξεκινήσει και η καλλιεργητική περίοδος τελείωσε», ανέφερε στην αντιπεριφερειάρχης ο Δημήτρης Μπίρης και συνέχισε. «Από πέρυσι επιβίωσαν κάποιες καλλιέργειες οι οποίες ωστόσο, δεν ποτίστηκαν και δεν καταφέραμε επίσης  να καλλιεργήσουμε φέτος, ενώ  τα αποστραγγιστικά δεν καθαρίζονται κάθε χρόνο όπως πρέπει», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος του Συλλόγου της Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης.

142 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply