ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ωδείο Μεσσήνης – Μελιγαλά Ματούλας Φίλου: Η ετήσια εκδήλωση και οι πτυχιακές εξετάσεις

0

Το Ωδείο Μεσσήνης – Μελιγαλά της  Ματούλας Φίλου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη μεγάλη ετήσια συναυλία του στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας .

Οι σπουδαστές του, της Καλαμάτας της Μεσσήνης και του Δήμου Οιχαλίας παρουσίασαν στο κοινό σε ορχήστρες και σύνολα τις δεξιότητές τους στη μουσική τέχνη που σπουδάζουν .Το αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Καλαμάτας πλημμύρισε από κόσμο ,μουσική, χαμόγελα και οι σπουδαστές καταχειροκροτήθηκαν για άλλη μία φορά από το φιλόμουσο κοινό .Έπαιξαν, η junior παιδική ορχήστρα και τραγούδησε και έπαιξε το τμήμα μουσικής προπαιδείας ,έπαιξε η ορχήστρα μεταλλοφώνων και τραγούδησε η παιδική χορωδία ,έψαλαν ύμνους από το τμήμα  της βυζαντινής μας μουσικής, και ακούστηκαν υπέροχες μελωδίες από το τμήμα της φωνητικής τέχνης, στη συνέχεια τραγούδησε η Νεανική χορωδία του Ωδείου, έπειτα έπαιξε το ορχηστρικό τμήμα ,το σύνολο κρουστών ,ακολούθησαν οι ορχήστρες ποικίλης μουσικής ,παραδοσιακής μουσικής ,η ορχήστρα POP ROCK ,η παιδική λαϊκή ορχήστρα  και η Νεανική λαϊκή ορχήστρα «Διπλόχορδο» του Ωδείου. «Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας για την άψογη  εμφάνισή τους στην καλοκαιρινή μας συναυλία .Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των σπουδαστών μας και τους καθηγητές μας για την σημαντική βοήθεια τους ώστε να υλοποιηθεί η συναυλία μας .Επίσης όλους τους χορηγούς μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Ματούλα Φίλου.

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθησαν στο Ωδείο Μεσσήνης Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις Βυζαντινής μουσικής .Οι σπουδαστές Νικόλαος Μελισσουργός πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με Άριστα Παμψηφεί και ο Χαράλαμπος Ζάννης πήρε το Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με  Λίαν Καλώς.  Συγχαρητήρια και στους δύο σπουδαστές μας.

Την επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελούσαν οι  Ματούλα Φίλου, διευθύντρια, ως πρόεδρος, ο Παναγιώτης   Παπαδόπουλος, μουσουργός και Δημήτριος     Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Παπαζαρής και Σταύρος   Σίμος, καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής.

Ειδικός καθηγητής:  ο Θωμάς Μελισσουργός, καθηγητής Βυζαντινής.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, η αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστ. Σταθόπουλος και άλλοι τοπικοί φορείς.

Leave a Reply