ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βολές Τατούλη για κωλυσιεργία στη διαχείριση στερεών αποβλήτων

0

«Δεν υφίσταται κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων», τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για την εναρμόνιση του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το Συμβούλιο, ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την κυκλική οικονομία βασίζεται στις θέσεις και προτάσεις της Περιφέρειας, όπως ο ίδιος τις εξέφρασε, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο.

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης, αφενός, στις δηλώσεις του κ. Φάμελλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα έχασε πλέον των 20 εκατ. ευρώ από την κωλυσιεργία υλοποίησης του έργου ΣΔΙΤ, αφετέρου, στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει υπογράψει τα άλλα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων της χώρας και δεν έχει υπογράψει ακόμα το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «το οποίο ήταν το πρώτο που ολοκληρώθηκε, αλλά και αυτό που καθιέρωσε το μοντέλο ΣΔΙΤ στη χώρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Σχολιάζοντας το θέμα του κόστους του έργου της Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή, «καταρρίφθηκαν όλα τα υστερόβουλα ψέματα που σκοπό είχαν να διαφθείρουν τις συνειδήσεις των πολιτών και έγινε ξεκάθαρο ότι οι Δημοτικές αρχές θα πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στους πολίτες».

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων αν είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση όταν έπρεπε θα ήταν ήδη σε πλήρη λειτουργία», τόνισε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας του έργου της Περιφερειακής αρχής, για ένα έργο το οποίο πολεμήθηκε όσο λίγα.

Απευθυνόμενος στην παράταξη των Οικολόγων, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση τους, υπενθυμίζοντας τα ανυπόστατα ψεύδη τους, τόσο για την επιλογή της καύσης, όσο για το κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης, αλλά κυρίως «γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν για τις Δημοτικές αρχές που δημιουργούν ακόμα και σήμερα νέους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο».

Leave a Reply